Jump to content

skrypt instalacji softu na pena

Guest toledo

Recommended Posts

Guest toledo

Witam, instalowałem poprzednią wersję softu (8.2.0) za pomocą gotowego skryptu.

Chciałbym wgrać nową wersję 8.3.0, dlatego pytanie czy istnieje skrypt instalujący aktualną wersję?

Guest toledo

Nie napisałem tego w poprzedniej wiadomości, ale zmieniłem soft w nand nie robiąc kopii skryptu, teraz nie mogę go znaleźć na forum :(

Guest toledo

A zajrzyj co masz w /root/scripts

wgrałem na nowo soft do nand - czy wgranie softu nie skasowało nand? - dopiero wieczorem będę miał dostęp do tunera, żeby to sprawdzić

Edit:

Udało mi się znaleźć wątek o skrypcie którego używałem http://forum.xunil.pl/index.php/topic,34.msg588.html#msg588 brak co pradwa linku do skryptu, mogę go stworzyć tylko

proszę o info jakie rozszerzenie powinien mieć taki skrypt?

To zapewniam cie że go tam znajdziesz... pod nazwą "make_pentuxfreeboxmod"

edytujesz fragment gdzie jest link i nazwa archiwum na:

...
cd /ram/tmp
echo "Pobieram paczkę z rootfs..."
wget -c http://nbox.xunil.pl/data/_uploaded/file_archive/ADB5800xx_freebox_OpenPLi_mod_by_tux_live_rootfs_08_06_2013.tar.gz
echo "Wypakowuję pliki..."
tar -xzf ADB5800xx_freebox_OpenPLi_mod_by_tux_live_rootfs_08_06_2013.tar.gz -C /dest/
fi
...

CO do odpowiedzi na pierwsze pytanie..: TAK po wgraniu nowego softu NAND zostaje wyczyszczony.

• 3 months later...

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy istnieją jakieś skrypty pozwalające na instalację Graterlii na kluczu USB? Bo, o ile dobrze zrozumiałem wypowiedź Autora - nie jest planowane wydawanie nowych wersji dla rootfs? A w pamięci wewnętrznej tego nie zainstaluję.