Gość toledo Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam, instalowałem poprzednią wersję softu (8.2.0) za pomocą gotowego skryptu. Chciałbym wgrać nową wersję 8.3.0, dlatego pytanie czy istnieje skrypt instalujący aktualną wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Poprawiasz link oraz nazwę archiwum i masz skrypt pod nową wersje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toledo Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Nie napisałem tego w poprzedniej wiadomości, ale zmieniłem soft w nand nie robiąc kopii skryptu, teraz nie mogę go znaleźć na forum :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 A zajrzyj co masz w /root/scripts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toledo Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 A zajrzyj co masz w /root/scripts wgrałem na nowo soft do nand - czy wgranie softu nie skasowało nand? - dopiero wieczorem będę miał dostęp do tunera, żeby to sprawdzić Edit: Udało mi się znaleźć wątek o skrypcie którego używałem http://forum.xunil.pl/index.php/topic,34.msg588.html#msg588 brak co pradwa linku do skryptu, mogę go stworzyć tylko proszę o info jakie rozszerzenie powinien mieć taki skrypt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 To zapewniam cie że go tam znajdziesz... pod nazwą "make_pentuxfreeboxmod" edytujesz fragment gdzie jest link i nazwa archiwum na: ... cd /ram/tmp echo "Pobieram paczkę z rootfs..." wget -c http://nbox.xunil.pl/data/_uploaded/file_archive/ADB5800xx_freebox_OpenPLi_mod_by_tux_live_rootfs_08_06_2013.tar.gz echo "Wypakowuję pliki..." tar -xzf ADB5800xx_freebox_OpenPLi_mod_by_tux_live_rootfs_08_06_2013.tar.gz -C /dest/ fi ... CO do odpowiedzi na pierwsze pytanie..: TAK po wgraniu nowego softu NAND zostaje wyczyszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toledo Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jeżeli byłbyś tak miły i nie sprawi Ci to problemu podaj mi proszę link do skryptu bo jestem ślepy i nie widzę :'( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Skrypt jest w image... podałem ci lokalizacje wcześniej. Dostajesz podane na "tacy" i jeszcze źle. Gdzie ty go szukasz...? Chcesz mieć go na teraz i na już..to pobierz image dla rootfs wypakuj i masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toledo Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 pobiorę soft i rozpakuję jak radzisz (w nand mam inny soft), dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qwazaar Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy istnieją jakieś skrypty pozwalające na instalację Graterlii na kluczu USB? Bo, o ile dobrze zrozumiałem wypowiedź Autora - nie jest planowane wydawanie nowych wersji dla rootfs? A w pamięci wewnętrznej tego nie zainstaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Wrzucasz do nand a z nand na pena. Jak ci szkoda tego co masz teraz w nand - zrób kopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qwazaar Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 @carolef: W NAND nie mam żadnego softu. Tuner działa na sofcie z klucza USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Nie wiem czy dobrze czaję, ale skoro tak to wrzuć nowy soft do nand a potem na innego pena i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 @qwazaar: Swego czasu na alledrogo były sprzedawane tunery z softem tylko na USB, bo z NANDem były w nich problemy. Z tego powodu nie masz softu w NAND? Jak nie masz jak załadować softu do NAND, to zajrzyj tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=189.0. Po rozpakowaniu jeszcze trzeba do /boot kernel.img pod odpowiednią nazwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi