Gość cedrowagorka Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Panie i Panowie, zmieniłem w opcjach dekodera przypisanie opcji do klawiszy na pilocie i niestety wywaliłem możliwość wejścia w menu dekodera. Pod klawiszem setup mam menu od wyłączenia dekodera, tak samo pod OPT. Który plik i gdzie należy podmienić, żeby przywrócić domyślne mapowanie? Skopiuje z innego dekodera ustawienia. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 System GOS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cedrowagorka Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 W /etc/enigma2 jest plik settings. Znalazłem tam wpisy, które wskazywałyby między innymi na moje mapowanie klawiszy. Niestety zmiana tych wpisów i restart GUI, czy restart systemu nic nie zmienia. :(( Pewnie zapisane to jest jeszcze gdzieś, bo po restarcie nadal ustawienie jest takie jak było przed wprowadzeniem zmian w tym pliku. Może przez Telnet/ssh da się jakąś komendą wywołać na dekoderze Menu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Czy ja o to pytalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cedrowagorka Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Czy ja o to pytalem? TAK GOS Scalono wiadomość: [time]1478911005[/time] Nikt nie pomoże? A może jest jakiś sposób na przywrócenie domyślnych ustawień GOS OS? Przez ssh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 W /etc/enigma2 jest plik settings. Znalazłem tam wpisy, które wskazywałyby między innymi na moje mapowanie klawiszy. Niestety zmiana tych wpisów i restart GUI, czy restart systemu nic nie zmienia. :(( Plik do edycji ok, tylko z resztą problem. Jeżeli zmieniasz w settings a potem robisz restart z pilota ... to nic to nie daje. Przy restarcie zapisywany jest settings danymi z pamięci. Najpierw zatrzymanie enigmy z konsoli /etc/init.d/gui stop, potem edycja pliku a potem /etc/init.d/gui start albo reboot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cedrowagorka Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Jeżeli zmieniasz w settings a potem robisz restart z pilota ... to nic to nie daje. Przy restarcie zapisywany jest settings danymi z pamięci. Najpierw zatrzymanie enigmy z konsoli /etc/init.d/gui stop, potem edycja pliku a potem /etc/init.d/gui start albo reboot. Ogromne dzięki mickey. Myślę, że można zostawić ten wątek dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi