Guest fosfik Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Witam, Mam taki problem od czasu wgrania nowej Graterli. Na kilku kanałach (Comedy Central, Nickelodeon...) pojawiał mi się komunikat "Dostrajanie nie powiodło się". Od wczoraj nie działa również Comedy Central Family. (Zrobiłem aktualizacje zaległą...) Tuner to ADB5800. Co może być przyczyną takiego błędu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest test.user Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Jaka lista kanałów ? I skąd ją pobrałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Witam, Mam taki problem od czasu wgrania nowej Graterli. Na kilku kanałach (Comedy Central, Nickelodeon...) pojawiał mi się komunikat "Dostrajanie nie powiodło się". Od wczoraj nie działa również Comedy Central Family. (Zrobiłem aktualizacje zaległą...) Tuner to ADB5800. Co może być przyczyną takiego błędu? Masz starą list z nieaktualnymi już parametrami ,pobierz nowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fosfik Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Lista kanałów jest z dostępnych pakietów (menu graterli). Aktualna lista Myszki i Richtera, nie ma znaczenia... na obu to samo. System działa z pendrive. Jak wspomniałem, przed instalacją nowej wersji graterli (wrzesień) wszystko działało bez zarzutu. Przeinstalowanie może pomóc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Inne kanały z tego transpondera działają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fosfik Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Inne kanały z tego transpondera działają? Tak. Mam NC+, wszystkie canal+, hbo, tvp, itd itp... działają. Komunikat: "Dostrajanie nie udało się." pojawia się na Comedy Central, Comedy Central Family, Nickelodeon i jeszcze jakiś 2, których nie używam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Inne kanały z tego transpondera działają? Tak. Mam NC+, wszystkie canal+, hbo, tvp, itd itp... działają. Komunikat: "Dostrajanie nie udało się." pojawia się na Comedy Central, Comedy Central Family, Nickelodeon i jeszcze jakiś 2, których nie używam. nie rozumiemy się - czy kanały będące na transponderze 11075 inne niż wymieniłeś tez nie działają? a sa to: MTV Live HD MTV Polska Comedy Central Family Polska Viva Polska Nick Jr Polska VH-1 (Video Hits One) Comedy Central Polska Nickelodeon Europe Comedy Central Poland HD Paramount Channel HD Poland Nickelodeon HD jeżeli nie działają to jak pisałem wyżej- Masz nieaktualna listę kanałów w całym tym znaczeniu. łącznie pewnie z biblioteką satellites.xml i lamedb nie w tym miejscu co powinna byc. wejdź w przeszukanie ręczne i zmień ten transponder z dvb-s na dvb-s2 i skanowanie a powinny zaświecić te wszystkie kanały co wyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts