Jump to content

[ADB5800] reset gdy złapie ECM-a z oscama

Guest victor152

Recommended Posts

Guest victor152

Drodzy Użytkownicy,

W momencie gdy włączam oscama i zacznie on pobierać ecmy tuner działa kilka sekund i się resetuje - pojawia się U-Boot i tyle. Wrzucałem gratelie od nowa i testowałem też starszą wersje oscam-a.

Ciężko mi stwierdzić kiedy problem zaczął występować, bo na codzień nie korzystam z tunera. Jeżeli chodzi o kanały niekodowane to nie występuje taki objaw - tuner pracuje stabilnie na np. TV Polonia.

Za każdą pomoc w rozwikłaniu zagadki będę wdzięczny.

Drodzy Użytkownicy,

W momencie gdy włączam oscama i zacznie on pobierać ecmy tuner działa kilka sekund i się resetuje - pojawia się U-Boot i tyle. Wrzucałem gratelie od nowa i testowałem też starszą wersje oscam-a.

Ciężko mi stwierdzić kiedy problem zaczął występować, bo na codzień nie korzystam z tunera. Jeżeli chodzi o kanały niekodowane to nie występuje taki objaw - tuner pracuje stabilnie na np. TV Polonia.

Za każdą pomoc w rozwikłaniu zagadki będę wdzięczny.

Obstawiam problem sprzętowy, a konkretnie aż tak zły stan odbiornika, że tylko mały krok dzieli go od całkowitej awarii, często albo nieodwracalnej albo nieopłacalnej w naprawie. Jeśli mam rację, to po odkręceniu pokrywy zobaczysz napuchnięte (z reguły wybrzuszone do góry) lub nawet wyciekające kondensatory.