Guest victor152 Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Drodzy Użytkownicy, W momencie gdy włączam oscama i zacznie on pobierać ecmy tuner działa kilka sekund i się resetuje - pojawia się U-Boot i tyle. Wrzucałem gratelie od nowa i testowałem też starszą wersje oscam-a. Ciężko mi stwierdzić kiedy problem zaczął występować, bo na codzień nie korzystam z tunera. Jeżeli chodzi o kanały niekodowane to nie występuje taki objaw - tuner pracuje stabilnie na np. TV Polonia. Za każdą pomoc w rozwikłaniu zagadki będę wdzięczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Drodzy Użytkownicy, W momencie gdy włączam oscama i zacznie on pobierać ecmy tuner działa kilka sekund i się resetuje - pojawia się U-Boot i tyle. Wrzucałem gratelie od nowa i testowałem też starszą wersje oscam-a. Ciężko mi stwierdzić kiedy problem zaczął występować, bo na codzień nie korzystam z tunera. Jeżeli chodzi o kanały niekodowane to nie występuje taki objaw - tuner pracuje stabilnie na np. TV Polonia. Za każdą pomoc w rozwikłaniu zagadki będę wdzięczny. Obstawiam problem sprzętowy, a konkretnie aż tak zły stan odbiornika, że tylko mały krok dzieli go od całkowitej awarii, często albo nieodwracalnej albo nieopłacalnej w naprawie. Jeśli mam rację, to po odkręceniu pokrywy zobaczysz napuchnięte (z reguły wybrzuszone do góry) lub nawet wyciekające kondensatory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts