Gość solox011 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Witam, mam taki problem z tunerem BSKA chodził do czasu aż w pewnym momencie zatrzymał się obraz i po restarcie już się system nie uruchomił. Na wyświetlaczu po włączeniu wyświetla się cały czas napis load system wgrany do pamięci NAND. Wgrywałem ponownie system wszystko przebiegło w porządku na końcu instalacji pojawił sie komunikat OK i po restarcie dalej to samo wisi napis Load. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A nie przestawiło ci się przy okazji z czego ma bootować albo czy wróciłeś do bootowania z nand po wgraniu? Sprawdź czy system wstanie z USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość solox011 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A nie przestawiło ci się przy okazji z czego ma bootować albo czy wróciłeś do bootowania z nand po wgraniu? Sprawdź czy system wstanie z USB. Nie, ustawiłem botowanie z NAND i to samo, tylko jak zrobię teraz system na USB jak nie mam połączenia z tunerem przez Putty chyba że jest jakiś inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Gotowy obraz r-drive i wgrasz na pc z tego tematu http://forum.xunil.pl/index.php?topic=3003.0 np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość solox011 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Gotowy obraz r-drive i wgrasz na pc z tego tematu http://forum.xunil.pl/index.php?topic=3003.0 np. No dobra pobrałem obraz i teraz mam ten plik skopiować na pena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Wszystko jest na forum... co należy zrobić z plikiem .arc jak i sam program R-Drive. Za brak własnej inicjatywy ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyga Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Mam ten sam problem. Tuner po paru latach zaczął się sam resetować i teraz przy bootowaniu widnieje napis LOAD. Udało ci się poradzić z problemem? Spróbuje z tym obrazem zrobić tak jak radzicie ale dam jeszcze zdjęcie kondensatorów. Dwa jamicon wyglądają na wypukłe, zastanawiam się czy to może być powód. Wstaw obrazek zgodnie z regulaminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Kondesatory do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyga Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dziękuję za pomoc, wymienię kondensatory i napiszę czy zadziałało. Wymieniłem 2 wypukłe kondensatory i tuner śmiga. Chciałem wszystkie jamicony wymienić ale niestety nie mam odsysacza cyny i mi ciężko było wkładać nowe kondensatory bo cyna od razu zastygała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Tylko wymiana całości newralgicznych kondensatorów przyniesie pożądane efekty. Te 2 wypukłe były w agonii ale na pewno pozostałe nie trzymają już wartości i lada moment może być identyczna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi