Guest solox011 Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Witam, mam taki problem z tunerem BSKA chodził do czasu aż w pewnym momencie zatrzymał się obraz i po restarcie już się system nie uruchomił. Na wyświetlaczu po włączeniu wyświetla się cały czas napis load system wgrany do pamięci NAND. Wgrywałem ponownie system wszystko przebiegło w porządku na końcu instalacji pojawił sie komunikat OK i po restarcie dalej to samo wisi napis Load. Pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loki7777 Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 A nie przestawiło ci się przy okazji z czego ma bootować albo czy wróciłeś do bootowania z nand po wgraniu? Sprawdź czy system wstanie z USB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest solox011 Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 A nie przestawiło ci się przy okazji z czego ma bootować albo czy wróciłeś do bootowania z nand po wgraniu? Sprawdź czy system wstanie z USB. Nie, ustawiłem botowanie z NAND i to samo, tylko jak zrobię teraz system na USB jak nie mam połączenia z tunerem przez Putty chyba że jest jakiś inny sposób. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loki7777 Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Gotowy obraz r-drive i wgrasz na pc z tego tematu http://forum.xunil.pl/index.php?topic=3003.0 np. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest solox011 Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Gotowy obraz r-drive i wgrasz na pc z tego tematu http://forum.xunil.pl/index.php?topic=3003.0 np. No dobra pobrałem obraz i teraz mam ten plik skopiować na pena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matzg Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Wszystko jest na forum... co należy zrobić z plikiem .arc jak i sam program R-Drive. Za brak własnej inicjatywy ostrzeżenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyga Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Mam ten sam problem. Tuner po paru latach zaczął się sam resetować i teraz przy bootowaniu widnieje napis LOAD. Udało ci się poradzić z problemem? Spróbuje z tym obrazem zrobić tak jak radzicie ale dam jeszcze zdjęcie kondensatorów. Dwa jamicon wyglądają na wypukłe, zastanawiam się czy to może być powód. Wstaw obrazek zgodnie z regulaminem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matzg Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Kondesatory do wymiany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyga Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Dziękuję za pomoc, wymienię kondensatory i napiszę czy zadziałało. Wymieniłem 2 wypukłe kondensatory i tuner śmiga. Chciałem wszystkie jamicony wymienić ale niestety nie mam odsysacza cyny i mi ciężko było wkładać nowe kondensatory bo cyna od razu zastygała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest artur_n Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Tylko wymiana całości newralgicznych kondensatorów przyniesie pożądane efekty. Te 2 wypukłe były w agonii ale na pewno pozostałe nie trzymają już wartości i lada moment może być identyczna sytuacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts