rmodrzynski Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Witam, proszę o opinię kogoś bardziej doświadczonego. Od 1 roku używam Graterlia. Wszystko działało bez problemowo. Miesiąc temu wgrałem nowy obraz. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale tuner zaczął mi się wieszać - pomagał tylko hard reset. Po ostatnim takim resecie nie uruchamia się system na front panelu "Load" i to wszystko. Pomyślałem, że reset coś popsuł w systemie plików i trzeba wgrać od nowa obraz. Niestety po napisie PROG -> wyświetla się FAIL. (użyłem pendrive-a z poprzedniej akcji wgrywania obrazu więc zakładam, że ten obszar jest ok) Czy to już koniec życia mojego dekodera i czas rozejrzeć się za czymś szybszym? Czy może bootloader się powalił ? Jakie są wasze opienie - co mogę zrobić, żeby reanimować sprzęt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fruit1fruit Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Jeśli kondensatory są w porządku, to może jeszcze być uszkodzona kostka pamięci. W pierwszym przypadku ratuje Cię wymiana tychże a w drugim albo wymienić trzeba pamięć albo - co prostsze - kupić pendrive za kilka złotych wpiąć w usb i używać jak jest nie martwiąc się dodatkowo o ilość miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts