Gość s6s Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Po szybkiej ad hoc aktualizacji, bez przeczytania uwag w http://nbox.xunil.pl/index.php/Graterlia_OS_%E2%86%92_Historia_aktualizacji teraz system mi "wisi" na samym początku, tuż po sprawdzeniu systemów plików :( Przypuszczam że prawdopodobnie "chkconfig" jest przyczyną, a raczej brak jego doinstalowania. Można to naprawić jakoś bez instalowania całego systemu na nowo (system mam na partycji pendrive'a więc mogę swobodnie ingerować, kopiować, przenosić pliki itp)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Jak chcesz kombinować, to może na początek pomyśl? Ściągasz z repozytorium paczkę ipk z chkconfig. Rozpakowujesz ją i wgrywasz zgodnie ze strukturą katalogów. Dodatkowo zaglądasz do skryptów składowych paczki ipk i ewentualnie ściągasz paczki typu "depends" i robisz to samo. Przejrzenie skryptów postinst i podobnych też nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Jak chcesz kombinować, to może na początek pomyśl? Ściągasz z repozytorium paczkę ipk z chkconfig. Rozpakowujesz ją i wgrywasz zgodnie ze strukturą katalogów. Dodatkowo zaglądasz do skryptów składowych paczki ipk i ewentualnie ściągasz paczki typu "depends" i robisz to samo. Przejrzenie skryptów postinst i podobnych też nie zaszkodzi. @mickey Szybciej system postawi od nowa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jomamoto Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Ja zrobiłem: opkg install chkconfig --force-reinstall i wszystko się naprawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Ściągasz z repozytorium paczkę ipk z chkconfig A jak śiągnąć paczkę samą bez manadżera pakietów opkg? Przykładowo, wpisuję w przeglądarce adres url http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/ i nie widać tam tego pakietu, chyba że nazwa pliku ipk jest inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 repodata to stare repozytorium (zamrożone), nowe to repository ... linki są w opkg.conf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Ale widzę że plik chkconfig już mam zainstalowany w /sbin , widać opkg zadbał o to, czyli jest inna przyczyna dlaczego system nie chce się zabootować po aktualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi