Gość jakisneo Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Witam Was. Mam takie pytanie czy nie macie problemu z odtwarzaniem DD na swoich dekoderach (czy to ESI czy nBOX)? U mnie jakoś nie chce działać 5.1. Ustawienia downmix mam raczej poprawnie. Chyba, że konieczna jest jeszcze jakaś dodatkowa wtyczka lub włączenie czegoś w ustawieniach. A może to kwestia podłączenia? Obecnie mam kabel HDMI od dekodera do TV a z TV do amplitunera kolejny HDMI. Może lepiej podłączyć bezpośrednio SPDiF'em? Podzielcie się swoimi doświadczeniami/uwagami. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Nie ma problemu z Dolby. Obecnie mam kabel HDMI od dekodera do TV a z TV do amplitunera. W ustawieniach audio/video wybierz: -źródło audio na SPDIF -ac3 downmix na nie Może lepiej podłączyć bezpośrednio SPDiF'em Możesz ale nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 OK jeszcze pytanie w opcji wyboru dźwięku mam MPEG lub AC3+? Czym to się różni? Rozumiem, że AC3+ to Dolby tylko teraz się zastanawiam czy to nie problem amplitunera, bo mam obsługę Dolby TrueHD, a nie wiem czy to to samo co Dolby Digital czy po prostu jakaś lepsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi