Gość ryrzy Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Jako, że dział "Piszta co chceta" to mam nadzieję, że nie podpadnę a i może ktoś odpowie :) Wpadł mi w łapki Miraclebox Premium Twin+. Muszę przyznać, że rakieta :) Wgrałem najbardziej popularny image czyli EGAMI. W sumie to większość ustawień podobna do GOS (bo jakby miało być inaczej przy bazie OpenPli :) ), ale mam problem z ustawieniamy wyświetlacza na przednim paneli. W GOS opcji jest multum a tutaj jedynie podstawowe i wyświetla jedynie nazwę kanału, a chciałbym podobnie jak w GOS mieć przewijaną nazwe - epg - godzina. Czy w GOS jest to osobnym pluginem i można jakoś to uruchomić na moim mipselku ? BTW Przydały by się obrazy GOS dla mipseli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 aa o tym nie pomyślałem, że może to obsługiwać motyw :) dzięki za podpowiedź. Przeniosę więc pytanie do konkurencji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 osobiście też nie mam zboczenia (wideofil? :P ) i nie widzę takich różnic :) Ale jeśli chodzi o prędkość działania to kosmos :) na UHD było lepiej niż na nboxie, ale to .... to przepaść :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 szczerze to nie wyobrażam sobie, że może to działać jeszcze szybciej niż teraz mam :D naciskasz i jest :) zero czekania. Druga sprawa, dla kogoś kto miał cały czas nboxy to mipsele 2x7xxMHz to już będzie rakieta :) Mógłby Tux testowo coś dla mipselków skompilować :P :P jednak przyzywczajenia pozostają :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 ogólnie... bałagan w ustawieniach... wszystko jakoś nieskładnie porozwalane. W sumie to wszystko poza wyświetlaczem już ustawiłem, ale trochę czasu mi to zajęło. Poza tym nie mam zastrzeżeń puki co :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 nie no, teraz jak już sobie poustawiałem to na pewno nie będę nic zmieniał, nie ma sensu :) Jedynie ten VFD i jestem szczęśliwy :) Scalono wiadomość: [time]1465716917[/time] Wracając do tematu, ustawienia vfd są w pliku /usr/share/enigma2/display/skin_display.xml Datę w standby dodałem, nie było to specjalnie trudne: <!-- standby --> <screen name="StandbySummary" position="0,0" size="132,64"> <widget source="global.CurrentTime" render="Label" position="0,0" size="120,64" font="Regular;48" halign="center" valign="center"> <convert type="ClockToText">Format:%H:%M %d/%m/%y</convert> </widget> <widget source="session.RecordState" render="FixedLabel" position="0,4" zPosition="1" size="120,64" text=" "> <convert type="ConfigEntryTest">config.usage.blinking_display_clock_during_recording,True,CheckSourceBoolean</convert> <convert type="ConditionalShowHide">Blink</convert> </widget> </screen> ale już dodać więcej info do wyświetlanej nazwy programu to nie potrafię :P może jakieś sugestie ? oryginalnie wygląda to tak: <!-- main--> <screen name="InfoBarSummary" position="0,0" size="132,64"> <widget source="session.CurrentService" render="Label" position="0,0" size="120,25" halign="left" noWrap="1" > <convert type="ServiceName">NameOnly</convert> </widget> <widget source="session.RecordState" render="FixedLabel" text=" " position="0,30" zPosition="1" size="120,34"> <convert type="ConfigEntryTest">config.usage.blinking_display_clock_during_recording,True,CheckSourceBoolean</convert> <convert type="ConditionalShowHide">Blink</convert> </widget> </screen> <!-- channelselection--> <screen name="ChannelSelection_summary" position="0,0" size="132,64"> <widget source="parent.ServiceEvent" render="Label" position="0,0" size="120,25" halign="left" noWrap="1" > <convert type="ServiceName">Name</convert> </widget> </screen> <screen name="NumberZap_summary" position="0,0" size="132,64"> <widget source="parent.number_summary" render="Label" position="0,0" size="132,64" halign="left" noWrap="1" /> </screen> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 ok, info z epg dziala z opcji: <widget source="session.Event_Now" render="Label" position="0,0" size="120,25" > <convert type="EventName">Name</convert> </widget> tylko teraz naklada sie to na nazwe kanału :P tzn nie ma tej info, jak to posklejać żeby leciało jedno za drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 tylko, że pozycja drugiego wpisu jest zmienna bo nazwa kanału ma zmienną długość ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi