Gość niko91 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam Panowie! Mam zamiar uruchomić oscam na tym routerze. Mam parę pytań do posiadacza tego sprzętu. Poproszę o kontakt na PW. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 instalujesz gargoyle pl w putty dajesz te plecenia opkg update opkg install opkg opkg install kmod-usb-serial-ftdi opkg install oscam w gui system... dajesz fajkę przy auto starcie gotowe jeśli chcesz puścić oscama poza sieć domową należy zmienić jeden wpis /etc/config/firewall config zone option name 'wan' list network 'wan' list network 'wan6' option input 'REJECT' - należy zmienić na ACCEPT option output 'ACCEPT' option forward 'REJECT' option masq '1' option mtu_fix '1' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Posiadam ten router oraz garygoyle, pierwsze slysze o instalacji oscama na routerze o ile dobrze rozumiem :) CO daję nam ta możliwość, jak działa oscam na routerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Dziwne pytanie, a co daje oscam gdzie indziej? Gdyby ktoś potrzebował "świeże" binarki oscama pod gargoyle to służę pomocą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ale jak to współpracuję tak jak oscam w nboxie czy lepiej - jest jakaś różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko91 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Witam Używam Attitude Adjustment , ale już sobie poradziłem. @ sikorkaaa Dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi