Gość artwasz Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Mam problem przy próbie aktualizacji listy kanałów. Używałem dwóch programów dreamboxEDIT (najnowsza wersja) i dreamboxeditor. W obu przypadkach, ściągam listę kanałów, wysyłam na dekoder, restartuje GUI. Wszystko wygląda poprawnie ale niektóre kanały mają błędną nazwę ??? : - Canal+ 1 HD ma nazwę: test (TVP Polonia) - HBO3 ma nazwę starą: HBO Comedy HD - HBO ma nazwę TV 6 (Poland) itp. Próbowałem już usuwać kanały i wysyłać je ponownie, usuwałem cały Bouquet i wysyłałem ponownie. Pomaga jedynie "ręczne" poprawianie nazwy przy pomocy pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 w Edytorze dopisz komendę : killall -9 enigma2 lub wykonaj ja z konsoli po telnet/ssh i włacz/wykonaj opcje jak na 2-m obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artwasz Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wykonałem te operacje ale nic to nie dało. Udało mi się naprawić w taki sposób: - usunąłem wszystkie pliki: lamedb i userbouquet.dbe*.tv z katalogu: /etc/enigma2 - usunąłem plik: chlist_def.tar.xz w którym to znajduje się błędny plik lamedb z katalogu /etc/sysconfig - wykonałem polecenie: killall -9 enigma2 - wysłałem ponownie z programu listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi