Guest artwasz Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Mam problem przy próbie aktualizacji listy kanałów. Używałem dwóch programów dreamboxEDIT (najnowsza wersja) i dreamboxeditor. W obu przypadkach, ściągam listę kanałów, wysyłam na dekoder, restartuje GUI. Wszystko wygląda poprawnie ale niektóre kanały mają błędną nazwę ??? : - Canal+ 1 HD ma nazwę: test (TVP Polonia) - HBO3 ma nazwę starą: HBO Comedy HD - HBO ma nazwę TV 6 (Poland) itp. Próbowałem już usuwać kanały i wysyłać je ponownie, usuwałem cały Bouquet i wysyłałem ponownie. Pomaga jedynie "ręczne" poprawianie nazwy przy pomocy pilota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 w Edytorze dopisz komendę : killall -9 enigma2 lub wykonaj ja z konsoli po telnet/ssh i włacz/wykonaj opcje jak na 2-m obrazku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest artwasz Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Wykonałem te operacje ale nic to nie dało. Udało mi się naprawić w taki sposób: - usunąłem wszystkie pliki: lamedb i userbouquet.dbe*.tv z katalogu: /etc/enigma2 - usunąłem plik: chlist_def.tar.xz w którym to znajduje się błędny plik lamedb z katalogu /etc/sysconfig - wykonałem polecenie: killall -9 enigma2 - wysłałem ponownie z programu listę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts