Eneen Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Czy ktoś z kolegów próbował może montować dysk 3.5 wewnątrz obudowy uhd88? Zapewne wymaga to solidnej przeróbki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja próbowałem na zewnątrz i na przedłużce sata 20 cm ale z miernym skutkiem, nie stratuje dysk. Więc wróciłem na 2,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ok, bardzo dziękuję. Musi być widocznie dysk o bardzo małym poborze prądu. Ciekawe na jaki zaprojektowali złącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Też próbowałem. Z własnym zasilaniem działał. Aczkolwiek średnio stabilnie, tzn. czasami znikał z systemu i trzeba było reboot robić, żeby wrócił. Już ktoś swego czasu pisał, że dyski 3,5" mają zasilanie +5V i +12V. Dyski 2,5" tylko +5V. Czyli pomijając problem przeróbki mechanicznej trzeba by do złącza dociągnąć +12V (o ile jest skąd). A czy to zasilacz wytrzyma, to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Faktycznie, przecież dyski 2.5 mogą być zasilane tylko z USB. Już zamówiłem 2.5 cala i po sprawie. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Ja próbowałem na zewnątrz i na przedłużce sata 20 cm ale z miernym skutkiem, nie stratuje dysk. Więc wróciłem na 2,5. A ja mam tak podłączone do tego drobna modyfikacja aby zapodać 12v i dysk 500 wd zielony leży na dekoderze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi