Jump to content

Aktualizacja nbox [pomoc]

Guest pado

Recommended Posts

Jako, że w tym wątku piszemy co chcemy to zaryzykuje i zapytam o pomoc przy aktualizacji czarnego nboxa z graterlią. Co prawda nie jestem kompletnym "świeżakiem" i potrafię zrobić proste rzeczy (aktualizacja listy kanałów, połączenie się z tunerem poprzez kompa (oscam, putty itd), drobna konfiguracja oscama, wgranie picon itp) ALE aktualizacji jeszcze nie robiłem- od sierpnia tuner już mi się sam nie aktualizuje i wiem,  że jest to spowodowane wielkimi aktualizacjami, które trzeba zrobić przez terminal,a nie z poziomu tunera...

Dlatego moje pytanie, czy ktoś mógłbym mi pomóc (przez priv, a nawet osobiście (woj. śląskie, Będzin, Katowice, Sosnowiec , Dąbrowa Górnicza itp) przy aktualizacji - pokazać, napisać jak dla dziecka jak to zrobić? Ot boje się uwalić na amen tuner...

Dzięki za wyrozumiałość...

tuner czarny nbox z dyskiem, ADB5800, z prockiem BZZB, kupiony od polecanego tu sprzedawcy, czyli był jakoś przerabiany (wymiana procka?)

system w NAND

UPDATE:

udało się,  z ogromną pomocą użytkowanika Matzg bo oczywiscie nie obyło się bez problemów z pilotem