pablocool Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witam Dużo nagrywam i problem jest dla mnie zastanawiający. Dlaczego w graterlii nazwa audycji w EPG jest taka pełna i jest to o tyle fajne, że z taką nazwą podczas nagrywania powstanie plik na dysku: Podczas gdy w openpli 4.0 na vu solo2 częśc nazwy audycji ląduje w opisie i w efekcie powstanie enigmatyczne nagranie o nazwie pliku Allo Allo.ts W vusolo2 mam stary skin autorstwa herpoi który lubię. W graterlii zostawiłem już ten domyślny bo jest podobny. Czy to wina skina czy jakiegoś ustawienia w systemie? Nie mogę znaleźc:( Przerzuciłem epg.dat z jednego dekodera na drugi i odkryłem że to nie ma związku z crossepg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Szukaj w Menu>system>Nagrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablocool Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 DZięki, wiem gdzie lądują nagrania. Zastanawia mnie jak zrobić by na vusolo2 w openpli też była nazwa audycji długa (z kawałkiem opisu). Nagrania tu nie mają nic do rzeczy wiem że można zmienić nazwe timera ale jednak jest to mniej wygodne niż po prostu długą nazwę w EPG która finalnie będzie nazwą pliku. herpoi pomóż:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 To nie kwestia skórki, szukaj tak jak ci @matzg powiedział. Jest tam opcja dotycząca tego jak mają wyglądać nazwy nagrań (patrz załącznik), oczywiście przy założeniu że na VU też masz OpenPLi. Nie wiem jak jest na innych softach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablocool Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Przepraszam kolegę matzg faktycznie jest tam taka opcja. Zmieniłem na długie nazwy i nic to nie dało. Trzeba przebudować EPG.dat ? a może restart? Czy przełączenie skórki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Według mnie skórka nie ma tu nic do rzeczy, może restart pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablocool Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Bardzo ciekawy problem. Ani restart ani przebudowanie epg przez crossepg nie pomaga. Później sprawdzę GraphMultiEPG. Nie mam czasu zagłębiać się w logikę poszczególnych elementów softu dlatego tak sprawdzam na czuja. edit To jednak wina crossepg :| W graterlii jest 0.6.2 a na vusolo2 w openpli 4.0 jest 0.8.1. Wcześniej źle to robiłem bo przerzucałem ext.epg.dat z graterlii do vusolo2 jako epg.dat ale miałem zaznaczone by crossepg przeładowywał epg przy starcie systemu w efekcie miałem nadpisane epg z graterlii. Wyłączyłem opcje wgrałem ext.epg.dat z graterlii reboot -f bo restart spod pilota spowodowałby że enigma2 nadgrałaby mój epg.dat i na vusolo2 pojawiły się długie nazwy. Co nie zmienia faktu że i tak nie wiem co z fantem zrobić. Scalono. Edytuj posty Dobra mam rozwiązanie a raczej workaround. Trzeba skopiować binarki z /usr/crossepg z 0.6.2 do 0.8.2. Zdaje się że wystarczy crossepg_dbconverter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi