mickey Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Trochę mnie męczyło klikanie w OpenWebIf, żeby zmienić kanał oglądany na komputerze i zrobiłem sobie generator playlisty. Przed użyciem trzeba poprawić plik w 3 liniach: bouquet=/etc/enigma2/lista.user04.tv bq_m3u=/hdd/lista.user04.m3u stream_url=http://192.168.128.155:8001/ bouquet - lista kanłów do eksportu bq_m3u - wynikowa lista w formacie m3u stream_url - w tej linii trzeba poprawić adres IP na swój Po poprawieniu i upewnieniu się, że atrybuty są 755 odpalamy. Jak skończy kopiujemy sobie plik m3u na lokalny komputer i wczytujemy np. do VLC (na nim testowałem) i zmieniamy kanały podczas oglądania. Może komuś się przyda... gen_list_2.sh.gz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Davi Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 to samo można wygenerować poprzez przeglądarek zmieniając ip dekodera i nazwę bukietu np: http://10.1.0.10/web/services.m3u?bRef=1%3A7%3A1%3A0%3A0%3A0%3A0%3A0%3A0%3A0%3AFROM%20BOUQUET%20%22userbouquet.Davi.tv%22%20ORDER%20BY%20bouquet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted June 4, 2013 Author Share Posted June 4, 2013 Działa znacznie szybciej niż mój skrypt :) Jest więcej takich ciekawych linków w interfejsie, których nie da się wyklikać? Gdzie ich szukać? ----------- To jeszcze przy okazji pytanko: Czym (na Windows...) najlepiej odtwarzać stream z nboksa. Używam VLC i jest dobrze, ale czasami coś nie działa. Niektórych kanałach HD nie wyświetla obrazu (dźwięku też nie ma), chociaż chyba nie zawsze. Akurat wczoraj: bez problemu TVN 7 HD i Polsat HD ale TVP 1 HD i TVP 2 HD nie chciały się wyświetlać (pamięć podpowiada, że kiedyś TVP 1 HD działało, więc stąd to "nie zawsze"). Ale jednocześnie w statystykach VLC widzę, że dostaje dużo danych a oscam pokazuje, że kanał jest dekodowany. Problem z kodekami czy jeszcze z czymś innym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qczu Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 podłączam się do pytania mickey'a, u mnie podobnie, po utworzeniu listy *.m3u za pomocą powyższego skryptu lub linku też nie chce odtwarzać wszystkich kanałów. Co dziwniejsze, gdy z open webif'a otwieram pojedynczy kanał TVP1 HD, który w liście nie działa, to ten bez problemu odpala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts