mickey Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Trochę mnie męczyło klikanie w OpenWebIf, żeby zmienić kanał oglądany na komputerze i zrobiłem sobie generator playlisty. Przed użyciem trzeba poprawić plik w 3 liniach: bouquet=/etc/enigma2/lista.user04.tv bq_m3u=/hdd/lista.user04.m3u stream_url=http://192.168.128.155:8001/ bouquet - lista kanłów do eksportu bq_m3u - wynikowa lista w formacie m3u stream_url - w tej linii trzeba poprawić adres IP na swój Po poprawieniu i upewnieniu się, że atrybuty są 755 odpalamy. Jak skończy kopiujemy sobie plik m3u na lokalny komputer i wczytujemy np. do VLC (na nim testowałem) i zmieniamy kanały podczas oglądania. Może komuś się przyda... gen_list_2.sh.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Davi Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 to samo można wygenerować poprzez przeglądarek zmieniając ip dekodera i nazwę bukietu np: http://10.1.0.10/web/services.m3u?bRef=1%3A7%3A1%3A0%3A0%3A0%3A0%3A0%3A0%3A0%3AFROM%20BOUQUET%20%22userbouquet.Davi.tv%22%20ORDER%20BY%20bouquet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Działa znacznie szybciej niż mój skrypt :) Jest więcej takich ciekawych linków w interfejsie, których nie da się wyklikać? Gdzie ich szukać? ----------- To jeszcze przy okazji pytanko: Czym (na Windows...) najlepiej odtwarzać stream z nboksa. Używam VLC i jest dobrze, ale czasami coś nie działa. Niektórych kanałach HD nie wyświetla obrazu (dźwięku też nie ma), chociaż chyba nie zawsze. Akurat wczoraj: bez problemu TVN 7 HD i Polsat HD ale TVP 1 HD i TVP 2 HD nie chciały się wyświetlać (pamięć podpowiada, że kiedyś TVP 1 HD działało, więc stąd to "nie zawsze"). Ale jednocześnie w statystykach VLC widzę, że dostaje dużo danych a oscam pokazuje, że kanał jest dekodowany. Problem z kodekami czy jeszcze z czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qczu Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 podłączam się do pytania mickey'a, u mnie podobnie, po utworzeniu listy *.m3u za pomocą powyższego skryptu lub linku też nie chce odtwarzać wszystkich kanałów. Co dziwniejsze, gdy z open webif'a otwieram pojedynczy kanał TVP1 HD, który w liście nie działa, to ten bez problemu odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi