Gość barfor Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Dzień dobry, nie mogę zaktualizować listy NC+ jest w ulubionych ale umiejscowienie kanałów się nie zgadza. Za pomocą fastserch wyszukuje kanały dla NC+ tylko nie wiem gdzie lista się zapisuję. Powinna w tytule zawierać datę i chyba napis nc+. Pod zielonym przyciskiem jest zmiana z HDMI na Euro - działa poprawnie, ale czy można gdzieś ustawić by po ponownym naciśnięciu wracał na HDMI jako 1080i a nie jako 720p. Przepraszam, że zawracam głowę ale nie potrafię sobie z tym poradzić. Pozdrawiam, serdecznie Bartosz Foryś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 setup>Ustawienia>System>Audio/Wideo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Po aktualizacji listy zrób restart GUI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barfor Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Po aktualizacji listy zrób restart GUI. Rozumiem, ale chodzi o to aby po zmianie z EURO na HDMI wracała rozdzielczość 1080i, a jest tak, że euro "zostaje wyłączone" wraca obraz HDMI ale z rozdzielczością 720p. Muszę ponownie wejść w ustawienia i zmienić na 1080i. Przyznam, że jest to dość męczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Tak się zastanawiam czemu tak często zmieniasz wyjście pomiędzy EURO a HDMI, że aż Cię to męczy? Już kiedyś były plany zmiany w temacie "domyślnej rozdzielczości dla HDMI" i problem jest taki, że nie wszystkie urządzenia obsługują 1080. Tryb 720p jest chyba dostępny wszędzie i dlatego jest dobry jako startowy. Potem można sobie zmienić. Klawisz służy tylko do przełączenia wyjścia jak np. miałeś ustawione HDMI i teraz podłączasz SCART i nie ma obrazu. Klikasz zielony i powinno być ok. I zapominasz, że masz klawisz zielony na pilocie ;) A jak bardzo chcesz mieć inaczej, to musisz sobie pogrzebać w źródłach. Zdaje się, ze w InfoBarGenerics.py. Jak koniecznie potrzebujesz, to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barfor Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Do dekodera przez złącze EURO mam podpięty modulator. Kiedy idę spać przełączam na EURO abym mógł oglądać TV w sypialni. Jeśli mogę prosić o wyjaśnienie gdzie zmienić domyślny format HDMI - tylko jak dla laika. Dziękuje i przepraszam za kłopot. Listę zrobiłem ręcznie w programie dreambox. Mogę prosić o wyjaśnienie jak poradzić sobie z rozdzielczością. To przerasta mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 najprościej napisać w cronie przełączenie z automatu, które bedzie spardzać, czy jest720p i zmieniać na 1080i. W najgorszym przypadku zmieni Ci się po minucie od momentu przełączenia hdmi. Pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barfor Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Dla mnie super, proszę o instrukcję jak to zrobić. Proszę o wyjaśnienie jaką ma mieć nazwę "PIKONA" dodałem jedna dla TV6 i działa, zrobiłem ikonę dla TVN24 biznes i dekoder jej nie wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Zdaje się, że tvn24biznesiswiat.png. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barfor Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Tak, ;) ;) zadziałało. Ja napisałem TVN z dużych liter po zmianie na małe litery Pikona się pokazała. Pozostaje tylko czekać na pomoc w sprawie zmiany rozdzielczości. Dziękuje i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Dla mnie super, proszę o instrukcję jak to zrobić. Proszę o wyjaśnienie jaką ma mieć nazwę "PIKONA" dodałem jedna dla TV6 i działa, zrobiłem ikonę dla TVN24 biznes i dekoder jej nie wyświetla. sprawdź, czy poniższe przełączy Ci tryb na jaki chcesz/potrzebujesz: - przełączasz tuner na hdmi, jak zwykle - w telnecie wpisujesz echo "1080i50" >/proc/stb/video/videomode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barfor Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Niestety nie mogę się połączyć przez telenet. Odpalam putty, wpisuję adres oraz port 23 po chwili mam komunikat "połączenie zwrócone". Mogę się zalogować po SHH.Nie wiem czy muszę coś uruchomić w dekoderze. Przez HTTP, FTP łączę się poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 spoko może być ssh chodzi o to abyś wydał to polecenia na konsoli tunera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barfor Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Zmienia rozdzielczość na poprawną. Niestety naciskając dowolne menu lub listę kanałów obraz jest bardzo pomniejszony i nieczytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 ale zrobiłęś jak zwykle? znaczy zmiana rozdzielności z pilota i dpoiero zmiana na 1080i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 @bafor: Wrzuć plik z załącznika do /usr/lib/enigma2/python/Screens/. Będzie tam już plik InfoBar.pyo - zgraj go sobie ... tak na wszelki wypadek. Potem zrestaruj GUI i sprawdź, czy działa jak chciałeś... PS. Plik InfoBar.py najlepiej usuń po restarcie. Jak zostawisz, to jeżeli będzie aktualizacja paczki enigma2-data, to albo będziesz miał znowu wszystko jak chciałeś ... albo GSa. Zależy od liczby zmian w nowym InfoBar.py... InfoBar.py.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi