Gość tom_asiol Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Witam wszystkich Mam taki problem ponieważ mam podłączony TV na HDMI i obraz wyświetlany jest za szeroki tzn. około 1cm z lewej i prawej strony. Jest to problematyczne bo nie widzę niektórych ustawień. Czy jakaś możliwość ingerencji w oprogramowanie i jakoś to zmienić. Nadmieniam, że za bardzo nie znam się na Linuxie. Z góry dziękuję za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Sprawdź na innych rozdzielczościach , testuj ustawienia Menu>Ustawienia>System>Audio/Video... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 A najlepiej sprawdź na telewizorze w menu jaki masz format ustawiony: auto format , szeroki ekran, najlepiej ustaw sobie nieskalowany obraz w telewizorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Jak "około 1cm" to zdaje się, że włączony jest overscan na TV (chyba tak ta opcja nazywa się po angielsku, po polsku ... nie wiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi