Gość brudka Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Mam Nboxa z Graterlia z oryginalną kartą Cyfry + i bym chciał zrobić z niej serwer tylko nie wiem co bym musiał wpisać w oscamie i na ilu tunerach bym mógł w domu to odbierać. Chodzi mi, żeby tunery np. Ariva w domu po wifi to odbierały jak bym wpisał np.cccam zrobiony na serwerze Nbox z Graterlia z oryginalną kartą Cyfry +! Proszę o pomoc! Ile maksymalnie mogę podłączyć tunerów? Proszę o jakiś przykładowy oscam.server. Z góry za Wszystko dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Mam Nboxa z Graterlia z oryginalną kartą Cyfry + i bym chciał zrobić z niej serwer tylko nie wiem co bym musiał wpisać w oscamie i na ilu tunerach bym mógł w domu to odbierać. Chodzi mi, żeby tunery np. Ariva w domu po wifi to odbierały jak bym wpisał np.cccam zrobiony na serwerze Nbox z Graterlia z oryginalną kartą Cyfry +! Proszę o pomoc! Ile maksymalnie mogę podłączyć tunerów? Proszę o jakiś przykładowy oscam.server. Z góry za Wszystko dziękuje i pozdrawiam. zacznijmy od końca, od tego czy w ogóle (praktycznie) możesz to dzielić, zależy od kart: karta conax: nie ma problemu by podzielić na parę odbiorników w domu, karta seca: jeden odbiornik dwugłowicowy lub dwa odbiorniki jednogłowicowe, czyli praktycznie dzielenia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brudka Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 W Nboxie korzystam tylko z jednej głowicy, a na razie bym chciał mieć jeszcze w 2 pokoju Tv także, by mi starczyło! Także jakbym mógł to cyfrę podzielić tylko na następny tuner jedno głowicowy? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scotch Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Też tak kiedyś miałem - z kartą conax działało bez większych problemów na 4 odbiornikach (nbox-serwer z czytnikiem phoenix, Ferguson ariva 102e, Ferguson ariva 250 combo, linbox avira 300HD). Ze względu na linboxa używałem z protokołem cccam. PS. Jeżeli chcesz zrobić to bezprzewodowo, to serwer (nbox) musisz połączyć z access pointem/routerem, natomiast do fergusona (klient) wpinasz dedykowaną kartę wifi na usb - lub mały routerek zasilany z USB (ustawiasz jako accesspoint client). Osobiście polecam, to drugie rozwiązanie (ja wykorzystuje tp-linka TL-WR702n), bo karta na usb padła mi po paru miesiącach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brudka Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Witam Scotch. Tyle to ja sobie poradzę, ale nie wiem co mam wpisać w oscam.server, żeby w ogóle to zadziałało. Pomożesz mi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scotch Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Do odpowiednich (istniejących już) plików na nboxie dodaj poniższe sekcje: Oscam.conf [cccam] port = 12000 version = 2.1.4 w sumie możesz również wybrać wersje 2.3.0 - najwyżej połączy się na 2.1.4 oscam.user [account] user = testowy pwd = password allowedprotocols = cccam group = 1 Grupa musi być ta sama, co czytnika w nboxie (1) Na arivie wybierasz protokół cccam, podajesz adres ip nboxa (musi być stały), port (12000), użytkownika (testowy) i hasło (password) i włączasz opcje "połącz automatycznie". Co do arivy to ja mam patchowany firmware by dvbxtreme i nie wiem czy w oryginalnym też sa podane opcje. Edit: Do patchowanej arivy można również dostać się poprzez "Ariva Online Configurator" - wpisując w przeglądarce adres tunera. Potem wybierasz: Module - CCCam Client - wpisujesz w/w parametry i wybierasz AutoConnect - to najwygodniejsza metoda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brudka Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Dziękuje ślicznie za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi