TomTelos Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 ShootYourScreen Jest to wtyczka do wykonywania zrzutów ekranu która zapisuje w tunerze lub na dysku w katalogu sreenshots. Szybkość wykonania obrazka zależy od szybkości tunera i ustawienia rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arekh5 Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Zainstalowalem z paczek na standardowej konfiguracji wciskając "text" zamiast screenshoota robi się crash (gs) OpenPLi Enigma2 crash log crashdate=sob paź 1 17:01:11 2016 compiledate=May 22 2016 skin=skin.xml sourcedate=2016-05-17 branch=trunk rev=GOS_2016-04-20 component=Enigma2 stbmodel=nbox stbmodel=nbox kernelcmdline=console=ttyAS0,115200 root=/dev/sdb1 rw mem=128m coprocessor_mem=4m@0x10000000,4m@0x10400000 rootdelay=6 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:00:03:91:12:34:57 init=/bin/devinit nimsockets=NIM Socket 0: [info] Podaj loga z gs jako załącznik plik[/info] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Zmień na inny przycisk wywołania zrzutu w ustawieniach i nie powinno być GS. W wolnej chwili poprawie wywołanie z TEXT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arekh5 Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 zmieniłem na inny (żółty - długo) i to samo.. chyba musisz poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 No to najlepiej jakbyś podesłał crashlog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Sprawdź, czy oby na pewno wszystkie ustawienia są ręcznie (w przypadku JPG) ustawione. U mnie był ten sam problem i pomogło właśnie zmienianie pilotem bodajże jakości. Problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Sprawdź, czy oby na pewno wszystkie ustawienia są ręcznie (w przypadku JPG) ustawione. U mnie był ten sam problem i pomogło właśnie zmienianie pilotem bodajże jakości. Problem zniknął. Szkoda że nie pamiętasz co dokładnie. Bo ja nie moge tego błędu u siebie wywołać. A najlepiej jak bym widział log z tego zdarzenia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Sprawdź, czy oby na pewno wszystkie ustawienia są ręcznie (w przypadku JPG) ustawione. U mnie był ten sam problem i pomogło właśnie zmienianie pilotem bodajże jakości. Problem zniknął. Szkoda że nie pamiętasz co dokładnie. Bo ja nie moge tego błędu u siebie wywołać. A najlepiej jak bym widział log z tego zdarzenia :( Włączę debug i postaram się wgrać wtyczkę od nowa, może uda się uchwycić ten błąd. Póki co dekoder ciągle w użyciu więc nie wiem kiedy dokładnie. Edit: Edytuję, coby nie pisać postu pod postem. Mimo kilkunastu prób nie udało mi się wywołać ponownie błędu tego pluginu. Być może wcześniej wynikał on ze źle postawionego systemu, bo miałem też inne różne mniejsze lub większe problemy a odpukać od jakiegoś czasu wszystko śmiga jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arekh5 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 No to najlepiej jakbyś podesłał crashlog. no przekopiowałem Ci powyzej treść crashloga ale masz tu dzisiejszego OpenPLi Enigma2 crash log crashdate=pią paź 21 18:45:17 2016 compiledate=May 22 2016 skin=skin.xml sourcedate=2016-05-17 branch=trunk rev=GOS_2016-04-20 component=Enigma2 stbmodel=nbox stbmodel=nbox kernelcmdline=console=ttyAS0,115200 root=/dev/sdb1 rw mem=128m coprocessor_mem=4m@0x10000000,4m@0x10400000 rootdelay=6 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:00:03:91:12:34:57 init=/bin/devinit nimsockets=NIM Socket 0: Scalono wiadomość: [time]1477068818[/time] Sprawdź, czy oby na pewno wszystkie ustawienia są ręcznie (w przypadku JPG) ustawione. U mnie był ten sam problem i pomogło właśnie zmienianie pilotem bodajże jakości. Problem zniknął. zmian jakości czego? W ustawieniach wtyczki? ZMienic np na bmp? Zmieniłem i to samo z tym ze restart bez crashloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 A może włączysz pełny log w ustawieniach gui ostania pozycyja minimum opcja 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Sprawdź, czy oby na pewno wszystkie ustawienia są ręcznie (w przypadku JPG) ustawione. U mnie był ten sam problem i pomogło właśnie zmienianie pilotem bodajże jakości. Problem zniknął. Szkoda że nie pamiętasz co dokładnie. Bo ja nie moge tego błędu u siebie wywołać. A najlepiej jak bym widział log z tego zdarzenia :( TomTelos[/member] dziś wspomniany w tym wątku problem powrócił na moim nboxie. Jako iż używam tej wtyczki sporadycznie, to nie jestem w stanie powiedzieć po jakiej aktualizacji się coś zmieniło, bo jeszcze jakiś czas temu działało prawidłowo. Oczywiście to, że działało i przestało działać nie jest dla Ciebie żadną informacją. Niestety loga znowu nie mam, bo co prawda po wywaleniu zielonego ekranu z błędem zmieniłem w ustawieniach debug na 4 ale nie zrobiłem restartu więc nie zapisało potrzebnych informacji, a jedynie to co powyżej wkleił kolega arekh5[/member] Pomocną dla Ciebie informacją może być to, że gdy wszedłem w ustawienia pluginu to na ekranie w linii Format Obrazka było wybrane jpg, jednak pod spodem nie było linii Jakość obrazka (czyli tak, jak to wygląda gdy wybrany jest np. bnp czy png). W tym momencie przy próbie zrobienia screen'a wywalało błąd. W momencie gdy najechałem na linie z z formatem obrazka i ponownie wybrałem jpg pojawiła się już linia z jakością i po zapisaniu ustawień wszystko działa jak należy. Jak junior przestanie oglądać bajki spróbuję jeszcze raz wywołać ten błąd, jednak nie wiem czy się uda (ostatnio nie dało rady). PS. Mam też log opli.log gdzie są jakieś różne błędy, aczkolwiek to chyba nie powiązane z tym zdarzeniem. Nie znam się na tym, ale chyba tam są zawarte jedynie informacje od restartu dekodera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Wspomniane problemy zostały poprawione w najnowszej wersji dostępnej dla sh4 jak i również od dzisiaj na mips32el. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi