Cyga Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jest możliwość zwiększenia ogólnego poziomu głośności na tunerze? Głośność mam ustawioną na maksymalnym poziomie. Żeby było normalnie słyszalne muszę głośniki ustawiać na poziom 40 z 50. Przy PC na takim poziomie bardzo głośno gra. Głośniki mam 2.1 C2XD. W ustawieniach zmienione na SPDIF. Może gdzieś w plikach da się przestawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 I na każdym kanale tak samo? Dla AC3 i MPEG tak samo? Głośność dźwięku cyfrowego nie jest ustawiana. Tak nadają operatorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ja mam ustawione SPDIF i mam różne głosności na kanałach a to dlatego że nie wszyscy nadają w ac3. Mam kino domowe i nie chce mi się co chwile zmieniać w opcjach. Sprawdź funkcję multi channel downmix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyga Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Multi channel downmix nie mogę znaleźć. AC3 downmix mam na "tak" ustawione. Na niektórych trochę głośniej ale i tak trochę za cicho. Trudno będę głośniki bardziej podgłaśniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi