Gość jakobe Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Witam serdecznie Od pewnego czasu mam problem ze stream'em poprzez sieć. Problem wygląda następująco: program dreamdroid na androidzie działa wyśmienicie - stream działa praktycznie na wszystkich kanałach. niestety już pod windows'em program dreamstream (oczywiście poprawnie skonfigurowany) wyrzuca błąd http500. natomiast program kodi(XBMC) w ogóle nie łączy się z boxem (niezależnie czy zainstalowany na androidzie czy na windzie). Dodam tylko że problem pojawił się niedawno... tzn. po wprowadzeniu bodajże kwietniowej aktualizacji Graterlia os. Jeśli ktoś zna powód i wie jak go rozwiązać będę bardzo wdzięczny na informacje :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Odpowiedź 1: Jeżeli w dreamdroidzie działa, to znaczy, że sygnał jest strumieniowany poprawnie i problemem nie jest GOS a klient. Odpowiedź 2: Jeżeli od kwietnia, to była zdaje się aktualizacja OpenWebif w tym okresie. Zerknij w ustawienia OpenWebif z pilota i porównaj z tymi w kodi czy innym dreamstrem ... żadnego z nich nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 DreamStream E2 na Windows działa poprawnie - ostatnio używałem go w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakobe Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Ok w takim układzie wygląda na problem po stronie moich ustawień openwebif. Czy ktoś komu stream działa poprawnie może spisać z góry na dol co i jak ma poustawiane? Tak czy owak dziwne że na androidzie u mnie działa a pod windowsem nie... Co więcej, zainstalowałem coś w stylu emulatora androida na windzie, zainstalowałem dreamdroida i też działa poprawnie. Dziękuję za zawężenie obszaru poszukiwań ;) serwus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dar3kg Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 U mnie podobnie, dawno nie robiłem aktualizacji pakietów, teraz gdy zrobiłem nie działa ani na dreamdroid + vlc na androidzie, ani na vlc na windows, ani vlc iOS. Działa program DreamStream, który przez ten wątek odkryłem. z logów z vlc na windows: ts error: libdvbpsi (PMT decoder): 'program_number' don't match zrobiłem reinstall w repo nic to nie dało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 aktualizacja dzisiejsza, test przed chwilą dreamdroid + vlc - działa vlc na win7 - działa Co masz w pliku stream.m3u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dar3kg Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 #EXTM3U #EXTVLCOPT--http-reconnect=true #EXTINF:-1,TVN #EXTVLCOPT:program=4311 http://192.168.1.231:8001/1:0:1:10D7:3E8:13E:820000:0:0:0: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Zmieniłem IP na swoje i normalnie się odpaliło na moim Win7 w VLC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi