tomek_74 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Witam Mam prośbę o informację / pomoc. Czy jest możliwy stream z Esi na Dreambox 500s ?? W pokoju dziecka chce podłączyć Tv ale nie mam szans na doprowadzenie tam sygnału z konwertera. Pomyślałem skoro mam Esi z 2 głowicami i wolnego Dreamboxa 500s oraz sieć lan i wifi tp może uda się to zrobić przy wykorzystaniu tych urządzeń za pomocą stream. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1874.0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Na DM 500 to nie przejdzie, tam jest Enigma 1. Słabo już pamiętam te czasy, ale jedyna opcja jaką pamiętam, to przepuszczenie streamu przez VLC i odtwarzanie na DM500 przy pomocy VLC Playera, opcja z bezpośrednim przesłaniem streamu z ESI88 na 99% odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_74 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Oprócz Esi i Dm500s mogę jeszcze użytkować Octagona 1028 tylko na min jest Hyperion4 . Co mogę zrobić żeby dziecko mogło oglądać TV??? Plugin Partnerbox łączy się wyświetla epg ale obrazu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Z Octagonem to już lepsza opcja. Niestety Hyperion ma chyba dość stare OpenPLi bez opcji "zapasowego odbiornika" - "fallback tuner". Możnaby wtedy bez większych problemów streamować z jednego tunera na drugi. Widzę 3 możliwości: 1. Stream z Octagona na ESI przy pomocy wbudowanej funkcji "zapasowy odbiornik". 2. Stream z ESI na Octagona przy użyciu wpisów na liście kanałów - spróbuj użyć wtyczki RemoteChannelStreamConverter (http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1980.msg26023.html#msg26023) 3. Spróbować przeportować GOS z ESI na Octagona, wbrew pozorom nie jest to aż takie trudne, ale trzeba się trochę na tym znać. Jeśli nigdy nie robiłeś takich eksperymentów, to nie polecam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_74 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam Problem rozwiązałem, zmieniłem soft w Octagonie z hyperiona na HDMU i zainstalowałem plugin partnerbox. Na hyperione strasznie to cieło nawet na kanałach sd , natomiast na Hdmu działa bezproblemowo nawet na kanałach Hd. Octagon łączy się i działa z Esi z GOS jaki i DM500s z opli. Tuner na którym działa partnerbox oczywiście bez podłączenia do satelity. ;D ;D ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi