mickey Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Pytanie przewijało się już czasami w postach. Szukałem już kiedyś i szczątkowe informacje miałem a dzisiaj przypadkiem na pełną instrukcję trafiłem (dotyczy OpenPli 3.0). W oryginale wygląda to tak: Execute "init 4". Then execute "/usr/bin/enigma2". Then you see the logs in telnet window. To abort it press ctrl+c. Then type "init 3" plus enter to start enigma again. Po naszemu: "init 4", "/usr/bin/enigma2" (w oknie pojawią się logi, imho super sprawa), ctrl+c żeby przerwać i "init 3" żeby wrócić do normalnej pracy. W "mod by tux" po init 4 jest "Error" na wyświetlaczu i reboot. Nie wiem jak w czystym freebox? Dałoby się w wolnej chwili zrobić tak, żeby na nboksie też to działało? Sam nie wiem od czego zacząć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 O jaki restart chodzi? restart gui wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Czyli to samo co z poziomu OpenWebif. Tylko jak enigma się zawiesi, to interfejs www przestaje być dostępny,a wtedy jest największy problem. Wtedy to polecenie pewnie nie zadziała, ale mimo wszystko sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 W drastycznych sytuacjach zawsze można reboot -f ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi