Gość MUSTAPHA Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam Poniżej przedstawiam ustawienia tunerów w DSI-87. Problem jest natury takiej, że Tunek skonfigurowany pod Astre kanały z niej odbiera bezproblemowo, ale z Hot Bird-em już tak kolorowo nie jest. Kanały z Hot Birda albo się nie uruchamiają, albo załączają się po bardzo długim okresie. Dzieje się to podczas załączenia tunera i podczas przełączania kanałów. Czy możecie zapodać info jak Wy macie skonfigurowany tunek, ze chodzi wam bezproblemowo na tych satelitach? EDIT I: Posiadany konwerter jest typu monoblock sigle i nazwa jego jest mi bliżej nie znana, bo jest on dość leciwy już (ok 10 lat ma). Na nBoxie, nie było na nim problemów. EDIT II: Czy problem może być spowodowany tym, że wrzuciłem listę kanałów przygotowaną pod nBox-a i wrzuciłem ją do DSI-87 za pomocą programu DREMBOX Edit? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 miałem to samo z diseqc obsługa dalej kuleje ale zobacz ten post i temat http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1211.msg14665.html#msg14665 tam @tux opisał jaki konfig może pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi