Gość romeok01 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Sagemcom DSIW74 po zdjęciu obudowy wyglada tak Po metalową blaszką mieści się procesor STIH237 SKB Nie znalazłem jakiejś obszernej dokumentacji tego procesora i nie wiadomo czy jest w nim zablokwana komunikacja JTAG. Obok czytnika kart widać miejsce na dodatkowe wejście USB, widać też dwa wejścia pigtail na podłączenie anteny wifi. Od spodu obok wyjścia Scart widać wyraźnie 3 większe punkty, do których są zrobione fabrycznie otwory w obudowie. Będą to prawdopodobnie sygnały TX, RX i GND do konwertera TTL i debug. jest na nich napięcie 3,3 V. Po podłączeniu nic niestety nie pokazuje w HT. Pamięć NAND i NOR jest firmy SPANSION Na płycie widać też takie złącze, być może jest to JTAG. Więcej zdjęć do ściągnięcia z uploadu -> http://upload.dvhk.to/file.php?id=5182 W procesorze STIH237 IKB działa komunikacja JTAG. To złącze, to będzie to JTAG, widać że punkty przechodzą na spód płyty i dalej idą w stronę procesora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Wygląda fajnie. Z tego co widzę procesor taktowany nominalnie 650Mhz. Może być fajny tuner. Mam nadzieje, że w przyszłości zobaczymy na nim GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romeok01 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Szukałem informacji jak wstawiać zdjęcia, ale nie znalazłem, co z nimi nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 http://forum.xunil.pl/index.php/topic,30.0.html: Dodając obrazek, należy dodać go jako załącznik, a potem ewentualnie wstawić link do tego załącznika. Skutek, przy poprawnym postępowaniu: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1796.0.html. Samo dodawanie załączników to nie problem. Żeby potem wstawić obrazek do tekstu to trzeba mieć linka. Czyli piszemy posta i dodajemy załączniki. Potem klikamy na miniaturce obrazka i wybieramy "Kopiuj adres linku" (tak to się nazywa w Chrome) i taki link wstawiamy do tekstu tak jak to zrobiłem z obrazkami na zewnętrznym serwerze. Dlaczego? Bo inaczej bywa, ze obrazki znikają z zewnętrznego serwera i na forum mamy niepełnowartościowe posty :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romeok01 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Na płycie są wyprowadzone sygnały JTAG. Są takie same jak dla 20 pinowego gniazda dla STI20. Procesor STIH237 SKB posiada blokadę odczytu i zapisu pamięci NOR i NAND, w programie EJTAG CPLD TT odczytuje jedynie ID procesora 1D44A041. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frankk Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 No to reszta jest kwestią ceny STi oraz/lub pamięci flash . Jak dla mnie najcenniejsze jest ostre foto "placków" proca po sciągnięciu z płyty. Wtedy można patrzeć czy i jak podłączyć ---- np. pamięć SPI . Te proce bootują z spi/nor/nand , a SPI to tylko 4 linie - choćby na "sznurkach" podłączone do malutkiej płyteczki z podstawką - dają wygodę w razie awarii , bo tanie , są w wersji DIL8 i łatwo zaprogramować. Czy warto - zadecydują zapewne koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi