areq Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Hej W menu listy kanałow jest takie coś jak alternatywne kanały - brzmi interesująco. Do czego to służy ? Dodałem sobie do tvp1hd tvp1 sd i nie wiem co dalej ;) a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na 100% to nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że jest to coś na zasadzie, że tworzysz sobie listy alternatywnych kopii danego kanału nadawanych w HD, w SD, od innych operatorów (u nas kiedyś przykładowo było TVP od Cyfry i TVP od Polsatu). W momencie gdy ci akurat coś nie działa (karta wysiadła, transponder szwankuje i sygnał słaby, czy tam jakiś inny grom) masz szybki dostęp do alternatywnej wersji. Ogólnie taki fiuczer to żadne tam łał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Z tego co doczytałem w miedzy czasie to sie używa jak sie ma np dvb-t i dvb-s - paruje sie te same kanały i ustawia globalnie który tuner ma wyższy priorytet. W przypadku gdy jest on zajęty np nagrywaniem używany jest ten alternatywny. Ja chciałem to użyć do kanałow cofają duble sd, by by default było hd a jakoś ładnie przerzucił na sd. Hd jak wali śnieg potrafi zawodzić chwilami. a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 No widzisz, ja o tych priorytetach nie wiedziałem, to akurat może czasem być przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi