Gość b4mbus Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam, testuję to oprogramowanie od chyba miesiąca. Póki co uczę się go :) jak na razie pozytywnie zaskoczony jestem. Zauważyłem natomiast, że przynajmniej raz dziennie wyświetlacz VFD w BSKA zamiast pokazywać nazwę kanału i program wyświetla np. "5. 55555555" jak jestem na kanale nr 5. Zmiana kanału przywraca go do prawidłowej pracy. Nie wiem czy dzieje się to przy zmianie audycji w epg czy nie. Wiem, że podczas oglądania się to pojawia. Czym może to być spowodowane ? aktualizacje na bieżąco robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 ja czasami mam podobnie tylko u mnie całkowicie się vfd wyłącza na esi88 i dopiero zmiana kanału sprawia, że wyświetlacz znowu działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Jakie macie ustawienia? Nazwa? Numer? Coś łączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 tryb: nazwa format zegara: 12:59 01.12.2012 wylacz w trybie standby: nie dioda standby: wylacz dioda podczas pracy: wylacz jasnosc: 1 kreska jasnosc standby: 0 kresek zmiana liter na duze: nie pokaz nr kanalu: nie pokaz bierzace zdarzenie epg: postep tryb postepu epg: procent(98%) przewijaj dlugie nazwy: odbijaj szybkosc przewijania: okolo 3/4 opoznienie przewijania: 15 dioda podczas nagrywania: wylacz dioda nacisniec pilota: wylacz dioda nagrywania: wylacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Czyli tryb łączony z przewijaniem... Spróbuj określić co znaczy "czasami", czyli kiedy właściwie wyświetlacz. Przy zmianie zdarzenia? Przy braku EPG? Jeżeli problem da się generować na zawołanie, to powinno dać się też usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 ciężko to zauważyć bo dzieje mi się tak średnio raz na miesiąc... patrze na tv potem sobie zerkam na dekoder i "ciemno"... ale postaram się jakąś większą uwagę na to zwrócić teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 U mnie wygląda to tak: ryb: nazwa format zegara: 12:59 wylacz w trybie standby: nie dioda standby: wylacz dioda podczas pracy: włącz jasnosc: full jasnosc standby: połowa zmiana liter na duze: TAK pokaz nr kanalu: TAK pokaz bierzace zdarzenie epg: nazwa i postep tryb postepu epg: Pozostały czas (+59min) przewijaj dlugie nazwy: odbijaj szybkosc przewijania: okolo 3/4 opoznienie przewijania: 1 dioda podczas nagrywania: włącz dioda nacisniec pilota: włącz Najczęściej dzieje się to (przynajmniej u mnie) na TVN24... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ramalysz Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam, u mnie jest tak że cały wyświetlacz co kilka dni świeci jak choinka tzn cały się świeci taki pasek jest, pomaga wyłączenie z prądu na całą noc i jest ok do następnego razu. Wgrywałem soft od początku i nic to nie dało, dalej robi się choinka. Ktoś ma na to lekarstwo? Czy wymiana wyświetlacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi