kiso Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 na nboxie z bardzo stara wersją GOS zrobiłem nastepująco: 1. /etc/init.d/openpli stop 2. opkg update && opkg upgrade po skończeniu aktualizacji oczywiście reboot ponowne uruchomienie objawia się napisem ERR na wyświetlaczu a obraz wisi na bootlogo jak podpinam się przez ssh i wydaje polecenie /etc/init.d/openpli restart to dostaje w odpowiedzi new-host:~# /etc/init.d/openpli restart Zatrzymuję: Graterlia OpenPLi OpenPLi Stopped Uruchamiam: Graterlia OpenPLi OpenPLi Starting... new-host:~# Load OpenPLi GStreamer Framework Uruchamiam: Graterlia Boot Logo showSinglePic /boot/logo.mvi VIDEO_SET_FORMAT failed (Bad file descriptor) * Error Load OpenPLi GStreamer Framework Uruchamiam: Graterlia Boot Logo showSinglePic /boot/logo.mvi VIDEO_SET_FORMAT failed (Bad file descriptor) * Error ma ktoś może jakiś pomysł jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malzapl Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Cześć, czy uporałeś się z problemem, mam dokładnie taką samą sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 niestety nie, wgrałem system od nowa z pendrive'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Gdy pojawiła się ta aktualizacja w wersji TEST oczywiście zaktualizowałem i wysypało mi system po drodze :) Postawiłem go na nowo. Później jak aktualizacja weszła do RELEASE zaktualizowałem UHD ale w połowie brakło miejsca w NOR no i znowu system wyleciał. Polecam postawić sobie system na nowo na jakimś pendrivie i z niego odpalać tuner bo jak widać pamięć w tunerze jest zdecydowanie za mała do takich aktualizacji :) Takie będzie chyba najszybsze rozwiązanie. Po uruchomieniu systemu z pena można sobie podmontować NAND/NOR do jakiegoś katalogu i zgrać ważne dla siebie pliki (listę kanałów, oscama itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi