fargot Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Mam konwerter twin podpięty do ESI. Jeśli nagrywam jakiś program i wyłączę lub włączę dekoder, to pojawiają się zakłócenia w nagraniu w tych momentach. Obraz na chwilę zacina się i rozsypuje. Na BSLA i tym samym konwerterze nigdy nie miałem takich zacięć. Dla testów podłączyłem do konwertera jednocześnie ESI i BSLA. Okazało się że efekt rozsypywania obrazu pojawia się na BSLA podczas włączania/wyłączania ESI. Odwrotnie, czyli włączając i wyłączając BSLA obraz na ESI jest bez zakłóceń. Wygląda jakby ESI zakłócało pracę konwertera. Czy ktoś zauważył taką samą przypadłość ? Jak to można zlikwidować ? Wymiana konwertera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Już podobny problem był opisywany, poszukaj to może znajdziesz. Autor sugerował tam, że winny jest CEC. Ale przed chwilą testowałem u mnie i nic się nie dzieje z nagraniem podczas OFF/ON. I jeszcze może spróbuj jeszcze raz z ESI i BSLA, ale zamień kable miejscami. Może to nie wina ESI a jednego z portów konwertera? Obie opcje to zgadywanie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi