Gość nadaske Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Powitać wszystkich, Szukałem szukałem i nie znalazłem więc rzucam pytanie na forum i ze względu na Admina który wcześniejsze pytanie ciepnął do śmietnika ujmę je troszkę inaczej: W logach mam następujący błąd związany z połączeniem z serwerem: (nadmienie że maszynka i port jest otwarty i działa na 100%) 2014/09/07 22:18:01.195 4FC0F0 p server does not return 14 bytes 2014/09/07 22:18:01.195 4FC0F0 p Polsat [newcamd] disconnected: reason connect error Jakaż może być przyczyna tego błędu ? Z góry dzięki za pomoc P.S. do TUX | tux napisał: | Znaczy mam zniknąć po tym jak mnie trafi...? Ależ drogi tuxie jeśli widziałeś kiedyś czarnego mazepę z bystrzycy kłodzkiej wiedziałbyś że nic Ci nie grozi ;) (swoją drogą Ciekawe jak wygląda ? to troche jak Yeti albo Czupakabra wszyscy znają a nikt go nie widział ;) | Pytania są i będą. Może dzięki temu jest tu na forum jakaś kultura. Pytania na początek można przeżyć. "IDIOTĘ" na forum trudno znieść :) Spoko poprostu się setnie ubawiłem czytając je - szczególnie to o mrowisku ;) | A tak przy okazji → regulamin czytał? No po twojej interwencji przeczytał i w związku z tym inaczej sformułowałem pytanie ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 2014/09/07 22:18:01.195 4FC0F0 p server does not return 14 bytes Co to dokładnie znaczy, to trzeba by zajrzeć do źródeł. Ale tłumacząc co napisane "czekałem na odpowiedź o długości 14 bajtów ale przyszła inna". Zgadując dalej: niezgodność protokołu ze względu na zły wybór albo jakiś limit długość odpowiedzi w konfiguracji. Serwer ma jakiś log? Z drugiej strony nie ma protestu przy komunikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nadaske Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 No właśnie nie ma protestów przy połączeniu. Słabo się wyznaje na tym. Może faktycznie w konfigu klienta cza poustawiać siakieś Timeouty ? ale gdzie ? w reader-ach ? jakis paramter dodatkowy ? Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi