myszka20 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Czy ktoś mógłby mi pomóc w implementacji wyglądu Playera z nagrań (jeśli by się dało to również "MovieSelection"). Obecnie używam skina Elgato-HD_BIG na openpli 8.3 tuner BLSA. Wiem, że forum raczej nie wspiera openpli, ale dzięki koledze @tux dowiedziałem się że właśnie w Graterlia OS skórce "infinityHD-nbox" znajdę to co potrzeba. Przyznam, że bardzo ładnie to wygląda, ale wolałbym zostać przy skinie Elgato-HD_BIG. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 GOS korzysta z openpli , więc jakby musi wspierać. ;) A jaki masz problem? Jak wrzucisz skórkę do GOS, to co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Właściwie to chciałem wykorzystać "dorobek" infinityHD-nbox i zaimplementować go skórce Elgato-HD_BIG. Dokładnie chodzi mi o wyświetlanie picon w nagraniach lub ostatecznie tylko w Playerze. Niestety wiąże się to z edycją skin.xml i dodaniem odpowiednich plików ze skórki infinityHD-nbox. Moja wiedza jest bardzo skromna, więc zacznę od tego czy w ogóle jest to wykonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Wiele nie pomogę, bo sam znam tylko podstawy, ale może wystarczy... Ogólnie szukasz w pliku skin.xml sekcji screen. Ta od listy wyboru nagrań nazywa się "MovieSelection" a ta od odtwarzacza "MoviePlayer". Fragment pomiędzy: <screen name="..." ...> </screen> kopiujesz do swojej skórki. Wcześniej znajdź taki sam w docelowej skórce i usuń, bo nie wiem jak się zachowuje skórka, która ma dwa screeny o jednakowej nazwie. Na czas testów możesz też po prostu zmienić nazwę usuwanego screena dodając np. "1" na końcu. Jak będziesz miał szczęście to zadziała bez GSów ;) Jeżeli definicji danego screena nie ma w skórce, to albo używana jest skórka domyślna albo wtyczka ma zdefiniowany domyślny wygląd. Kopiowany fragment musisz przeanalizować. Mogą tam być statyczne odnośniki do plików, wtedy musisz je przekopiować z katalogu skórki, z której kopiujesz wygląda screena. Mogę też być odnośniki do rendererów i konwerterów. Te najlepiej jak wyodrębnisz i przekopiujesz z katalogu /usr/lib/enigma2/python/ razem ze swoją skórką. Druga opcja, to instalujesz dodatkowo skórkę, które zawiera potrzebne Ci konwetery i Twoja skórka z nich skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Na DVHK wrzuciłem poprawkę skórki Elgato-HD_BIG z piconem w movieplayerze.Nie wiem czy mogę podać linka do obcego uploadu, ale kolega właśnie na tamtym forum pytał o picony w movieplayerze. Pobrać i rozpakować, plik skin.xml wrzucić do usr/share/enigma2/Elgato-HD_BIG a converter inHDMovieReference.py który pochodzi ze skina InfinityHD @herpoi wrzucićć do /usr/lib/enigma2/python/Components/Converter.Restart enigmy i przy odtwarzaniu nagrań na belce będzie widoczny picon. W drugim linku jest dodana picona w liście nagrań + kilka drobnych zmian. EDIT tux: Pliki załączamy na forum :) → REGULAMIN Elgato_HD_BIG.zip Elgato_HD_BIG_new.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Na wstępie bardzo dziękuje za pomoc. Właśnie testuje i wygląda, że wszystko działa. Może tylko mała dolegliwość jeśli na liście nagrań najeżdżam na pozycje o długim tytule to po prawej stronie gdzie jest picona i obok tytuł to on zostaje przycięty do połowy przez opis nagranej audycji. Jeszcze raz bardzo dziękuj ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Zaraz zrobię większy tytuł nagrania nad opisem.Sekunda :) Te nazwy masz poucinane dlatego że masz w ustawieniach "Styl listy:kompaktowy z opisem". Ustaw "pojedyncza linia" i będzie ok. U nie to wygląda tak jak na załączonym obrazku poniżej. OK.Poprawione. Może bym jeszcze zmniejszył czcionkę w opisie bo strasznie go mało jest? Elgato_HD_BIG_new1.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Niestety efekt ten sam, mogę zrobić foto, ale wygląda tak samo. :( Chodzi o ten żółty tytuł z prawej. pS.Teraz jest super :D. Jeszcze raz dziękuje za poświęcony czas. Właśnie o to mi chodziło. Pozdrawiam. Scalono. NIE PISZEMY POSTA POD WŁASNYM POSTEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Tutaj zmniejszyłem czcionkę w opisie bo była 22.Ustawiłem 20 i jest gitara. Tak, na DVHK mam nick Adam :) Elgato_HD_BIG_new2.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Super z tego wszystkiego, pisałem post pod postem za co przepraszam. Jeszcze raz dziękuje ;D Edit. Jeszcze zapytam czy nick kolegi z forum DVHK to @Adam? Edit2. Bo już troszkę się pogubiłem ;D Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi