Gość jordan87 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Mam prośbę do was. Czy ktoś z was mógł by zmierzyć rezystancje rezystora R427 który znajduje się obok CPU od strony panela przedniego? Był bym bardzo wdzięczny. Mam uszkodzony ten rezystor a nie znam jego wartości. Wystarczy mi pomiar multimetrem(miernikiem) gdy jest wlutowany. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 R427-22 Ω Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jordan87 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Kocham cię :) Mam nadzieje że to rozwiąże problem, teraz mogę taki wziąć z pracy. Na pewno napiszę czy uruchomiłem tuner :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafciu Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Lepiej jeśli jest na nim coś napisane to po prostu to odczytać. Pomiar takiego elementu gdy jest wlutowany na pewno będzie zafałszowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jordan87 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Jest to bardzo mały rezystor smd, bez oznaczeń więc nie wiem co ty chcesz tam odczytywać:P Co do zafałszowania pomiaru, nie prawda pod warunkiem że rezystancja obwodu jest duża. Sprawdziłem ją i bez rezystora wynosiła prawie 4MΩ Tuner ruszył ale jeszcze raz muszę zmienić CPU bo okazało się że ten wstawiony obsługuje tylko Conax. Ale dzięki ci matzg za informację, pomogła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jordan87 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Nie ma ktoś przypadkiem na sprzedaż uszkodzonej lub sprawnej płyty głównej do naszego tunera? Nie mogę dostać chipa/procesora STi7100YWCE a HWCE który kupiłem na allegro nie obsługuje kodowania :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi