Gość mackowiakp Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Czy któryś z Kolegów miał problem z tym że oscam nagle przestał działać i nie czytał karty? Zaznaczam że mam zainstalowanego oscama w wersji Full z repo softu dla nboxa. A jeżeli tak, to jak rozwiązał ten problem? Mówiąc szczerze zapomniałem przed rebootem sprawdzić czy proces oscama żył czy też nie, tak więc nie wiem. Natomiast na pewno nie czytał karty. Ale webif od niego działał, więc oscam wydaje się że żył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Ehhhh... Kilka wieków temu owszem, zdarzało się. Ostatnio ... nie bardzo, albo jak kto woli: nie zauważyłem. Jaka karta? Jakie ustawienia mhz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Czy któryś z Kolegów miał problem z tym że oscam nagle przestał działać i nie czytał karty? Zaznaczam że mam zainstalowanego oscama w wersji Full z repo softu dla nboxa. A jeżeli tak, to jak rozwiązał ten problem? Mówiąc szczerze zapomniałem przed rebootem sprawdzić czy proces oscama żył czy też nie, tak więc nie wiem. Natomiast na pewno nie czytał karty. Ale webif od niego działał, więc oscam wydaje się że żył. użytkownicy zgłaszali. problem w szczególności występuję na kartach w systemie conax. Na tą przypadłość (wg stanu na dziś) są dwa lekarstwa: próby/testy innych ustawień mhz i cardmhz ustawienie w konfiguracji czytnika parametru ecmnotfoundlimit, gdzie należy podać po ilu "not found" z rzędu czytnik ma być zrestartowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi