Gość nawasaqi Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Mam takie pytanie podłączyłem wczoraj do anteny dekoder BSLA i o dziwo mam siłe sygnału sat 40-50% w zależności od kanału i wszystkie kanały działają prócz TVN HD i TVN24 HD szatkuje obraz a jak podłączę do tej samej anteny 2850st mam siłę sygnału 94% i wszystkie kanały łącznie z HD działąją idealnie... I teraz pytanie co może być przyczyną czyżby głowica byłą walnięta w BSLA ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Może troszkę zużyta (kondensatory) a może słabo ustawiona antena, bo 2850 ma znacznie czulszą głowicę niż BSLA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko91 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Witam Nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę się tutaj. Uruchomiłem na BSLA ostatni obraz z http://forum.xunil.pl/index.php?topic=871.0 Na wszystkich kanałach poziom sygnału 0. Głowice widzialne , jaka może być przyczyna ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 A tunery odpowiednio skonfigurowane do Twojej instalacji antenowej? SETUP -> Ustawienia -> Wyszukiwanie kanałów -> Konfiguracja tunera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko91 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ależ oczywiście. Dziś spróbowałem ten obraz: ADB5800xx_Graterlia_2.0.0-RC1 i ten sam objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Więc to nie wina oprogramowania tylko sprzętu ... czyżby kondensatory ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko91 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Też tak pomyślałem wcześniej, ale... kondensatory były wymieniane. Możliwy za słaby zasilacz? Tyle potrzebuje graterlia ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi