Gość strokerss Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Pomoże ktoś jak zrobić własną listę kanałów? Chciałbym z kilku bukietów wybrać po kilkadziesiat kanałów i zapisać jako swoją listę. Najlepiej jakoś poprzez edycję pliku, łatwiej na kompie to edytować niz poprzez pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Szukaj "dreamboxEDIT 5.2.0.0" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 A może jakiś mały poradnik dla blondynki? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozhrfhlufq Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Pobierz listę np od richtera i ją sobie wg uznania modyfikuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Właśnie szukam opisu jak modyfikować bo dla mnie dreamboxedit to czarna magia :) Stworzony profil, jest łączność kompa z nboxem i dalej nie mam pojęcia co robić. Chcę od podstaw stworzyć swoją listę. Mógłby ktoś w wolnej chwili podrzucić jakiś tutek dla niekumatych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massiek Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Tu ci zrobiłem krótki filmik co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Jeżeli Chcesz od podstaw, to zaczynamy od stworzenia pliku >> satellites.xml - wpisujemy tu ustawienia działających transponderów, pod satelity które chcemy mieć w swojej liście ( ale jak sprawdzisz ten .xml u różnych autorów, to nie zawsze są jednakowe i parametry niekiedy są różne ,lecz to za długo by wyjaśniać. można skorzystać z gotowych już ze strony: http://satellites-xml.eu/ ładujemy go do boxa - chyba wiadomo gdzie i robimy skanowanie pozycji satelitarnych tych z satellites.xml Potem postępujemy mniej więcej ;D jak na filmiku. Nie zapomnieć skasować niepotrzebne Zbiory i tak MASZ swoja listę kanałów, w miarę aktualna. Szybko Pięknie i bez kłopotów. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi