Gość Scotch Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wg. mnie kompilacje skrojone na miarę - mimo webif i debug, binarka waży jedynie ok 850 kB. Wspiera najpopularniejsze protokoły i systemy kodowania, no i nareszcie zniknęło wsparcie DVB API!!! - do niczego w routerze nie potrzebne Jedyną pietą Achillesową może się faktycznie okazać ograniczenie w obsłudze czytników - na szczęście ja mam phoenixa :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Paczka ipk z ostatnią wersją oscama dla wydań CC oscam_1.20-r10908-1_ar71xx.ipk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tito Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 skoro ktoś się obudził w tym temacie ;) i zauważył moją aktywność, to zadam pytanie: czy to co jest wystarcza czy potrzebna wam obsługa libusb i (egzotycznych) czytników PCSC? Pytam, bo aby dołożyć pełną obsługę czytników, w tym "libusb" i pcsc włącznie, trzeba zamiast małego toolchaina (40mb) użyć pełnego środowiska programistycznego, tak coś około 600+mb. Moim zdaniem oscam z obsługa pcsc byłby mile widziany. W porównaniu do tradycyjnych oscamow (bez pcsc) trudno ją skompilować. Standardowa wersja skompiluje się nawet automatycznym skryptem a ta z pcsc niestety już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Moim zdaniem oscam z obsługa pcsc byłby mile widziany. W porównaniu do tradycyjnych oscamow (bez pcsc) trudno ją skompilować. Standardowa wersja skompiluje się nawet automatycznym skryptem a ta z pcsc niestety już nie. To w takim razie "się zrobi", ale ze względów osobistych pojawienie się kompilacji z PCSC "trochę" czasu zajmie. Przypuszczalnie koło początku miesiąca razem z kompilacjami dla Chaos Calmer'a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tito Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Super dzięki - wielkie, w zasadzie brak oscama na pcsc wstrzymuje mnie przed migracją na najnowszy chaos calmer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scotch Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Przecież w sieci można bez problemu znaleźć Oscama na CC z obsługą PCSC. Poza tym na CC nie wystarczy sama binarka i pliki konfiguracyjne, najlepiej użyć pakietu dla odpowiedniej architektury - np. stąd: http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/lantiq/packages/ http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/ar71xx/packages/ http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/ramips/packages/ http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/brcm63xx/packages/ http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/kirkwood/packages/ http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/mvebu/packages/ Co prawda, jest tam też mnóstwo zbędnych dodatków i nie ma tak częstych uaktualnień, ale do czasu kiedy AbrahaM udostępni swoje kompilacje powinno wystarczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tito Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 No własnie nie jest to takie proste, o ile w BB nie miałem problemu z kompilacją i uzywałem swoich własnych binarek to w AA juz pojawił się problem, sporo czasu zajeło mi żeby znalesc oscama z obsługą pcsc (dopiero pozniej zaczely sie pojawiac). Nie wiem jak w CC ale jak szukałem oscama dla AA to w tamtym czasie kompilacje Cezarego (z eko.one.pl) nie miały obsługi pcsc (nie wiem jak to obecnie wygląda). Można szukać na necie ale różnie to ze stabilnością bywa, tak na szybko googlując nie widzialem niczego konkretnego. Co do pozostałych paczek pcscd biblioteki - to raczej nigdy nie było z tym problemu, od BB te paczki domyślnie można było zainstalować z repo openwrt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scotch Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Obecnie Oscamy Cezarego zawierają: Web interface support: yes LiveLog support: yes jQuery support intern: yes Touch interface support: yes SSL support: yes DVB API support: yes DVB API with AZBOX support: no DVB API with MCA support: no DVB API with COOLAPI support: no DVB API with STAPI support: no DVB API with STAPI5 support: no DVB API read-sdt charsets: yes Irdeto guessing: yes Anti-cascading support: yes Debug mode: yes Monitor: yes Loadbalancing support: yes Cache exchange support: yes CW Cycle Check support: yes LCD support: yes LED support: yes Clockfix with realtime clock: yes IPv6 support: yes camd 3.3x: yes camd 3.5 UDP: yes camd 3.5 TCP: yes newcamd: yes CCcam: yes CCcam share: yes gbox: yes radegast: yes scam: yes serial: yes constant CW: yes Pandora: yes ghttp: yes Reader support: yes Nagra: yes Irdeto: yes Conax: yes Cryptoworks: yes Seca: yes Viaccess: yes NDS Videoguard: yes DRE Crypt: yes TONGFANG: yes Bulcrypt: yes Griffin: yes DGCrypt: yes cardreader_phoenix: yes cardreader_internal_azbox: no cardreader_internal_coolapi: no cardreader_internal_sci: yes cardreader_sc8in1: yes cardreader_mp35: yes cardreader_smargo: yes cardreader_pcsc: yes cardreader_smartreader: yes cardreader_db2com: yes cardreader_stapi: no cardreader_stapi5: no cardreader_stinger: yes Niestety nie wiem jak współpracują z innymi czytnikami, ale na phoenixie działają stabilnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 o mamo: DVB API support: yes Clockfix with realtime clock: yes cardreader_internal_sci: yes reszta to kwestia gustu, ale to w kompilacji pod router... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scotch Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Jak wcześniej wspominałem: "jest tam też mnóstwo zbędnych dodatków" :) - no cóż Cezary przy całej swojej wiedzy zdecydowanie nie jest specem od Oscama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Niestety nie wiem jak współpracują z innymi czytnikami, ale na phoenixie działają stabilnie Pozdrawiam Z czytnikami omnikey 3121 chodzi mega stabilnie dodam że za jednego phoenix mamy dwa omnikey 3121 i nie musimy dokupować kabli do drukarki ;) O dziwo raspberypi nieradzi sobie z nimi tak dobrze jak tp-link. No ale zbaczam z tematu @Abraham i ja dziękuję za chęć wsparcia pcsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 No ale zbaczam z tematu @Abraham i ja dziękuję za chęć wsparcia pcsc Tytułem raportu, od dziś: 1) być może (z)rezygnuję (w ramach uniwersalności) z obsługi ssl, przynajmniej zrezygnowałem w testowych kompilacjach zamieszczonych poniżej, 2) kompiluje także binarkę dla chaos calmer, 3) uruchomienie wsparcia pcsc się trochę odwlecze, napotkałem problemy techniczne, a mam ograniczone możliwości by nad tym teraz siedzieć. 3) cuda się zdarzają, proszę o testy załączonych binarek "aa" oraz "cc" z pcsc :D "bb" zostanie dodane później, pora spać. "bb" też już jest. 4) edycja: jak mi ktoś nie potwierdzi, że obsługa PCSC działa prawidłowo, to NIE zostanie ona włączona do udostępnianych na forum kompilacji! oscam-r11037-2-mips-openwrt-aa-libusb-pcsc-multipatch_v6.2.3e-terminal.zip oscam-r11037-2-mips-openwrt-bb-libusb-pcsc-multipatch_v6.2.3e-terminal.zip oscam-r11037-2-mips-openwrt-cc-libusb-pcsc-multipatch_v6.2.3e-terminal.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 niestety ale czytniki mnikey 3121 nie odpalają na tych binarkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 niestety ale czytniki mnikey 3121 nie odpalają na tych binarkach Oczywiście wgrałeś wymagane (konkretnie pcsc-lite ccid a także libusb) biblioteki przy pomocy opkg/ipkg routera? Tych bibliotek w binarkach załączonych wyżej celowo nie wkompilowywuje "statycznie", by nie zwiększać jej rozmiaru, bo jeśli użytkownik to już ma w systemie, to było by to marnowaniem zasobów. wklej log z komunikatami "co go boli". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tito Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 W moim przypadku Chaos calmer z czytnikiem ktory się tak przedstawia: # lsusb Bus 001 Device 006: ID 08e6:3437 Gemplus GemPC Twin SmartCard Reader Wszystko działa ok, jedyne co zauważyłem to niestabilna praca w sytuacji gdy pcscd nie działa - proces oscama się "wykrzacza" po paru sekundach. Jak działa pcscd to jak na razie (od około 1 h ) wszystko wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi