Gość Quell Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Witam, dolutowałem gniazdo SATA i zasilanie ale box nie widzi dysku. Dysk pracuje czyli zasilanie jest ok. Czy coś jeszcze trzeba zmienić czy po prostu coś źle przylutowałem? dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kwak Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Witam, dolutowałem gniazdo SATA i zasilanie ale box nie widzi dysku. Dysk pracuje czyli zasilanie jest ok. Czy coś jeszcze trzeba zmienić czy po prostu coś źle przylutowałem? dzięki za odpowiedzi. Przy gnieździe sata trzeba dolutować 4 albo 5 kondensatorów SMD (wartości sprawdź w poradniku przerabiania nboxa dostępnych w necie) Edit: 4 kondensatory SMD 100nF C91, C92,C93, C94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruit1fruit Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 No i pytanie czy dysk odpowiedni - nie każdy odpali. Musi wspierać SATA1 jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quell Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam, dolutowałem gniazdo SATA i zasilanie ale box nie widzi dysku. Dysk pracuje czyli zasilanie jest ok. Czy coś jeszcze trzeba zmienić czy po prostu coś źle przylutowałem? dzięki za odpowiedzi. Przy gnieździe sata trzeba dolutować 4 albo 5 kondensatorów SMD (wartości sprawdź w poradniku przerabiania nboxa dostępnych w necie) Edit: 4 kondensatory SMD 100nF C91, C92,C93, C94 Dzieki, wszystko działa. Trochę miałem zabawy z gniazdem sata bo nie miałem idealnie pasującego i musiałem ten mały elektrolit przelutować pod spód płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi