matzg Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Automatyczne przejście box do Standby po restarcie AutoStandby.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Biker Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Witam Korzystam z pluginu AutoStandby - działa jak należy. Tylko czy ktoś wie jak zrobić (czy w ogóle się da), żeby plugin nie przełączał tunera w standby po restarcie GUI? Mam włączone CEC i denerwuje mnie jak przy restarcie GUI tuner wyłącza mi TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 W załączniku wersja zmodyfikowana na szybko. Po włączeniu zasilania działa normalnie, ale jeżeli był restart GUI, czyli enigma się uruchomiła ponownie ale od startu systemu upłynęło więcej niż 10 minut (600 sekund) to nie reaguje na ustawienie opcji AutoStandby. Pewnie dobrze by było, żeby ten czas dało się ustawiać. Na razie trzeba samodzielnie poprawić linię 83 w pliku plugin.py z paczki. plug_autostandby.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Biker Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 @conqest, ja akurat mam plazme Panasa :P @mickey, dzięki za modyfikację - będę testował :) Po pierwszych testach dodam, że wszystko działa jak należy. Zmniejszyłem tylko wartość z 600 na 300. Taki czas powinien wystarczyć ;) Jeszcze raz @mickey, dzięki za modyfikację ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dodałem możliwość konfiguracji, czy po restarcie GUI ma usypiać. Inaczej też jest sprawdzane, czy to start systemu czy tylko restart enigmy. W tym pierwszym w /tmp tworzony jest pusty plik a w drugim sprawdzana jest jego zawartość. plug_autostandby.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi