mleczyk89 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam, przewiduje się może dostosowanie wtyczki pod Polsat i NC+ ? Z racji przyzwyczajenia do list usługodawców, zmuszony jestem korzystać z alternatywnej wtyczki spoza repo. Wiem ze repo zawiera gotowe listy, ale jak wspominałem, przyzwyczajony jestem do list dostawców, a co aktualizacje ręczna edycja list jest raczej mozolna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam Instalowałeś listę myszka20[/member]? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam Instalowałeś listę myszka20[/member]? +1 - wg mnie najlepsze listy (może kwestia przyzwyczajenia) ale są tematyczne jak również posortowane wg operatorów a do tego świetnie pikony jak ktoś lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zainstalowałem listy od myszka20[/member] i testuje . Faktycznie podział na usługodawców jest. Wreszcie wszystkie picony się zgrywają. Wcześniej musiałem wprowadzać korekty wnazwach piconow do posiadanych list. Zostaje kwestia częstotliwości aktualizacji, ale to pokażę czas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zostaje kwestia częstotliwości aktualizacji, ale to pokażę czas . Rozwieje Twoje wątpliwości, zerknij sobie w historie aktualizacji addons w menu dekodera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Może podczepię się do tematu. Bo richter[/member] podrzucił informacje o NASA HD - niekodowany, a nie ma go w twoich pakietach. Zna ktos fajna liste kanałów FTA ? I kolejne pytanie: Czy taki nBox moze przestreamowac kanał 4K? Tuner rozumie ze dekoduje taki kanał ale jak jest on niekodowany to coś jeszcze się z nim dzieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Czy taki nBox moze przestreamowac kanał 4K? Tuner rozumie ze dekoduje taki kanał ale jak jest on niekodowany to coś jeszcze się z nim dzieje ? nBox z biedą potrafi sobie radzić z dekodowaniem solidnego strumienia HD i zapisem go na HDD lub transmisją przez sieć, więc nie liczyłbym na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 NASA TV HD pojawi się najprawdopodobniej 16 lub 17 kwietnia, przy okazji podmiany Polsat Viasat Nature, Boomerang na wersje HD. Opóźnienie wynika z braku informacji czy ten kanał pozostanie na HotBird 13E. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 I kolejne pytanie: Czy taki nBox moze przestreamowac kanał 4K? Tuner rozumie ze dekoduje taki kanał ale jak jest on niekodowany to coś jeszcze się z nim dzieje? Testy robiłem na Fashion 4K. Zrobiłem nagranie na ADB 5800 (60 sekund) i potem sobie skopiowałem plik, żeby sprawdzić czy mam na czym to odtworzyć. Skończyło się na zakupie GT 1030, ale to inna historia. W każdym razie: Nawet nbox wyciąga ze strumienia (?) DVB-S2 równie dobrze kanały 4K jak kanały FHD czy SD. Tyle, że nie potrafi sygnału video z tego strumienia odtworzyć, trzeba innej maszyny ... i chyba właśnie o to pytasz? Strumieniowania kanału 4K z nboksa nie tesowałem. Może w wolnej chwili spróbuję, ale 20Mbit/s to może być wyzwanie dla nboksa. Natomiast strumieniowanie testowałem na Zgemma H2S. To coś też nie potrafi odtworzyć 4K. Ale po odpaleniu MPC-HC czy też Kodi na tym kompie z GT 1030 i podaniu jako źródła tej Zgemmy to kanał 4K spokojnie można oglądać. Reasumująć: Nbox też ma wszystko co jest potrzebne, żeby strumień 4K wysłać dalej, ale może nie dać rady przy takim bitrate. Jak znajdę chwilę, to przeprowadzę testy i dam znać. Zgemma H2S bez problemu. Odbiornikik SH4 - powinny działać, ale nie testowałem. Lokalnie (nagranie) bez problemu, przez sieć - brak danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Dokładnie o to pytałem - dzięki wielkie za testy, wyjaśnienie i opis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi