MichałTJE Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Witam ja mam problem u siebie z CEC, szukam rozwiązania... konfiguracja: TV Sony > sound bar Philips > Mut@nt HD1500 gdzie szukać przyczyny w ustawieniach być może w TV... ustawiłem CEC w Mut@ncie i odpowiednio skonfigurowałem TV SONY,,, wszystko obsługuje jednym pilotem (od TV), jest super... poza jednym... jak włączę pilotem TV pięknie włącza się sound bar natomiast nie chce się uruchomić tuner Mut@nt... niestety próbowałem już wszystkich przycisków w pilocie TV i nie ma opcji żeby włączyć Mut@nta, trzeba podnieść 4 litery po pilota od tunera włączyć i odłożyć na półkę bo od tej chwili jest niepotrzebny,,, wszystkie opcje związane z obsługą tunera są na pilocie od TV... dosłownie wszystko/menu/ itd ipt... gdy wyłączam TV to pięknie wyłącza sie TV i soundbar i ... Mut@nt... problem leży gdzie szukać aby TV po włączeniu uruchomił mi tuner.... P.S. oczywiście w odwrotną stronę gdy włączę tuner uruchamia TV,,, ale pilotem z tunera nie mam obsługi TV (szczególnie wybieranie głosowe popularnych aplikacji) więc lipa... czy jest opcja aby ustawić żeby TV wybudzał mi tuner ? dzięki Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Odpowiedź typu: Moja Zgemma z TV Panasonic się dogaduje i reaguje na sygnał wybudzenia z TV pewnie Cię nie zadowoli? ;) Załączam obrazki z konfiguracją wtyczki HDMI-CEC u mnie. Jedyne co mi przychodzi to pokombinować z opcją "Sygnał wybudzenia z TV". Poza tym w ustawieniach mojego TV mam osobne opcje, które powodują włączanie TV jak się włączy tuner i wysyłanie sygnału do tunera jak się włączy TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 To raczej nic nie da, bo jak ma się dodane coś po środku - ja mam amplituner - to już są problemy. W relacji tv-tuner czy tuner-tv nie będzie takiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałTJE Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam... dla potomnych: "Sygnał wybudzenia z TV" - żądanie strumienia pomogło... Ważne = audio należy podpiąć pod hdmi ARC, wtedy konfiguracja TV+audio+tuner w kontekście CEC działa prawidłowo (TV Sony) dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi