Gość zjaraniec Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Co kilka tygodni zapuszczam opkg update i opkg upgrade, dziś gorzko pożałowałem swojej nadgorliwości w updateach. Zauktualizowało mi 3 pakiety, napewno skin infinityhd-gos, skinselector i coś jeszcze(nie pamiętam). I gui nie może wystartować, pojawia się pasek kanałów i bach, zielony ekran i restart i tak w kółko. Na dysku zapisuje się za każdym razem log ale niewiele z niego wynika (eden z nich w załączniku postu). force reinstall dla skórki i skinselectora nie pomaga. Wkurzyłem się, zrobiłem instalacje na czysto, wszystko od nowa. I co...co pewnego momentu było ok póki nie zainstalowałem większej porcji paczek, znowu to samo, crash i restart środowiska graficznego na okrągło. Zapewne problem powoduje jakaś paczka, pewnie ta trzecia której nie pamiętam gdy mi się zaktualizowały...albo coś innego? Mam nboxa z dyskiem, graterlia na pendrivie. Najgorsze jest to że pena z backupem dziś przez pomyłkę sformatowałem. Pomocy enigma2_crash_946686048.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 zgłosiłem już ten błąd: https://forum.xunil.pl/index.php/topic,1466.msg51022/topicseen.html#msg51022 musisz usunąć jedne pakiet: opkg remove enigma2-plugin-autotimer daj znać czy pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zjaraniec Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Pomogło, super, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi