Gość jano74 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 po wymianie C270, C271,C272,C273, C541 i ponownym złożeniu nboxa nie świeci wyświetlacz oraz brakuje napięć 3,3v i 5V .Sprawdziłem okolice przetwornicy ale nic podejrzanego nie znalazłem.Może ktoś się spotkał z usterką i podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Jak dla mnie sprawa jest prosta... jezeli kondensatory są wlutowane prawidłowo i żadnego zwarcia nie było podczas wymiany to został-y(a) uszkodzona ścieżka bądź przelotka. Do sprawdzenia klucze (mosfety) czy dochodzi do nich napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jano74 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 po sprawdzeniu R467 koło srubki miernik pokazał rozwarcie, po wymianie na inny 100kΩ napięcia poprawne.Musiałem chyba trącić rezystorek śrubokrętem podczas skręcania płyty.Dziwne że pozostałe napięcia 2,8V i 1,3V były poprawne. EDIT tux: Usunąłem obraz dołączony w sposób niezgodny z regulaminem. Proszę przeczytać regulamin i załączyć obraz raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi