mickey Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Mam problem z odbiorem z trzech transponderów: 11449H 11411H 12188V Może coś jeszcze, ale na razie tyle wytropiłem. Po konwersji w konwerterze wyszło mi, że to pasma: 1,699 GHz 1,661 GHz 1,588 GHz Instalacja jest prosta, to znaczy jednym kablem idzie sygnał z konwertera SAT i z DVB-T po zsumowaniu na czymś takim jak na załączonym obrazku. Wg mojej wiedzy, to prymityw jest. Tam niby są jakieś pasma, ale to przede wszystkim puszcza zasilanie tam gdzie SAT i nie puszcza tam gdzie naziemna. A czy filtruje ... nie wiem. Na antenie naziemnej na 99% nie ma filtru LTE. I teraz moje pytanie: czy powodem problemów może być właśnie LTE, czy jednak sam konwerter? Ale 12264V, czyli 1,664 GHz działa. Więc może jednak konwerter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi