malyz Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam. Czy może ktoś się wypowiedzieć w temacie dongla dvbt as102. Prosiłbym posiadaczy o sprawdzenie działania,u mnie od jakiegoś czasu nie działa.Teraz akurat jest potrzeba jego używania ,a tu zonk nie działa na nowszej wersji Graterlii. Na starszej wersji z backupu działa bez problemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Działa, ale brak szklanej kuli utrudnia identyfikacje dekodera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyz Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ach,przepraszam w sumie napisałem w dziale adb, chodzi o BSLA 5800s i dongla usb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 To co w podpisie u mnie jak najbardziej działa. Faktycznie trzeba czsem kombinować, po restarcie nie zawsze jest poprawnie inicjowany na ADB. Taki urok tego dongla, że wymaga "odpięcia zasilania" aby poprawnie mógł zostać zainicjowany. tux[/member] już pisał o tym kilkakrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyz Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Kombinuję na wszystkie sposoby z restartem,wyciąganiem na chwilę i nic,dongl(czyli dodatkowy tuner)jest wykrywany paski postępu audycji na kanałach pojawiają się.Niestety po przełączeniu kanału jest info "dostrojenie na udało się". Postawiłem na szybko na nowo system zainstalowałem kernela z as102 i to samo.Nie wiem sam już, czy może czegoś jeszcze brakować w systemie? Na starszej wersji Graterlii nie ma problemu tak jak wspomniałem śmiga niezależnie od restartu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi