Tata61 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam R-Drive dla: SagemCom88_GOS_nor_Pen_4GB_270217.arc w Obrazie: CEC/DiseqcTester/FrontPanel/OSD3DSetup/PositionerSetup/SatelliteEquipmentControl/Satfinder/SimpleVolumeAdjustment/SkinSelector/BlackglassHD/SoftwareManager/TempFanControl/Videomode/WirelessLan(5370)/GraphMultiEPG/IPTVPlayer(+XXL)/MediaScanner/OpenWebif/OscamStatus/Sherlock/SystemBackup/Tuxtxt/WebInterface/oscam Full_11350/Lista 2x1_r-r Piloty obsługiwane przez GOS -> należny w /etc usunąć plik: lircd-UHD88.conf i zrestartować tunek. Gotowy obraz image Graterlia do nor ,dla UHD88/ESI-88 -wgrać na pena 4GB lub większy -pena w boczne gniazdo USB -włączyć zasilanie -na wyświetlaczu USB A(1) i powinno zacząć sie ładowanie do flasha odbiornika Powinno się nam wyświetlić na panelu: Load - (sekundy) E--H - (sekundy) E--A - ( 3-4 min) U--H (U--A) - ( 7-8 min) - OH - wyłączyć zasilanie i po ponownym włączeniu do prądu zmienić bootowanie na NOR Czas wgrywania tym sposobem do nor, skróci się z tradycyjnego (40min-1godz) do około 15 min. Na Esi88 czasy wgrywania są trochę inne, ale i tak o połowę mniejsze niż przy standardowym wgrywaniu tej wielkości obrazu (52MB ~70 min) Komunikaty i czasy wgrywania SagemCom88_GOS_nor_Pen_4GB_270217 Load ~ 40 sek # chyba zależy od prędkości pena Erase Kernel ~1 min Erase RootFS ~13 min Write Kernel ~1 min Write RootFS ~22 min Całkowity czas wgrywania ~37 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 nie wiem jakim cudem trwało ładowanie j.w i nie bardzo w to wierze. mam 3x UHD-88 - każdy z inna pamięcią i 2 x ESI-88 + podobny sprzęt znajomych , zawsze od lat już wgrywam do nor metoda pozyskana od Freeboxa, czyli podobnie jak struktura pena i NIGDY czas wgrywania,w żadnego boxa nie przekroczył 15 minut. A peny z których korzystałem nigdy nie był rewelacja i nie większe niz 1-8 GB,tyle że obraz do ładowania robię zawsze pod linuxem i nie korzystam z .arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam Nie wiem dlaczego tak jest, ale może coś z moim Esi (NOR) coś jest nie tak. Odnoszę wrażenie że pamięć jest jakaś "tępa", bo nawet przy kopiowanie po FTP (jak jest odpalony z NOR) tak jakby się zawieszał na chwilkę, a z dysku czy z pena to "błyskawica". Czas pomyśleć o zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Pogodzę was Panowie. Czas wgrywania softu do NOR w UHD/ESI zależy od tego czy przy okazji przerabiania osoba przerabiająca użyła pamięci tego samego typu, czy innego zgodnego ale szybszego. Z tego co wiem, różnice w ilości potrzebnego czasu na wgranie mogą być nawet rzędu 1:3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Nikt się nie kłóci ja napisałem tylko swoje obserwacje i wychodzi na to że mam tą wolniejszą pamięć. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi