Gość pokokolo Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Koledzy jestem właśnie po udanym przeszczepie głowicy na podwójną w dekoderze bska- jedno pytanie tylko- w jaki sposób przestawić aby działał wyświetlacz led? znalazłem na innym forum że trzeba w pliku pliku /etc/init.d/rcS zmienić if [ $vfd == off ]; then if [ $boxtype == 'BSKA' ]; then insmod $MODDIR/front_bska.ko elif [ $boxtype == 'BXZB' ]; then insmod $MODDIR/front_bska.ko else insmod $MODDIR/front_bsla.ko fi else echo "BSKA/BXZB VFD" insmod $MODDIR/front_bsla.ko fi i podmienisz go tylko na to: Kod: insmod $MODDIR/front_bska.ko niestety w graterlii nie widzę tego pliku, a ten który znajduje się w /etc/default/to chyba nie jest ten. W jaki sposób Przywrócić do życia wyświetlacz led w dekoderze 5800 bska z podwójną głowicą do działania w graterlii? Przeszukałem dział tunery ADB ale nie znalazłem odpowiedzi. Pozdrawiam edit znalazłem, piszę dla potomnych należy edytować plik sysctl.gos i tam typ wyświetlacza dać na ON. Zapisać i zrestartować dekoder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi